ÖSYM'nin verilerine göre ÖSS'de en başarılı okullar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM tarafından her yıl uzman istatistikçiler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, resmi ve özel okulların ÖSS'deki başarı sıralaması belli oldu.

ÖSYM tarafından her yıl uzman istatistikçiler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, resmi ve özel okulların ÖSS'deki başarı sıralaması belli oldu.

Yükseköğretim kurumlarına öğrenci yerleştiren özel okulların başarılarının baz alındığı değerlendirmede, Özel Çınar Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Çınar Lisesi 269.277 EA ortalamasıyla birinci olurken, Tev İnanç Özel Türkeş Lisesi 266.906 puanla ikinci, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi de 259.789 puanla üçüncü oldu.

ÖSYM uzmanları Metin Özen ve Harun Fatih Tombak tarafından yapılan araştırma; ÖSS 2005 ek kontenjan yerleştirmeleri yapıldıktan sonra başladı. Sınava giren öğrencilerden yükseköğretim kurumlarına girmeye hak kazananların, sınavda hangi dersten ne kadar başarı gösterdikleri il il ayrı ayrı hesaplanıyor. Öğrencilerin kazandığı puanların ortalaması mezun oldukları okulun başarı düzeyini gösteriyor.

Uzmanlar Özen ve Tombak tarafından hazırlanan ÖSS 2005 Özel Okullar başarı sıralamasında, Özel Çınar Lisesi üniversitelere yerleştirdiği öğrenci sayısı ve puanıyla son on yılın birincisi Özel Amerikan Robert Lisesi'ni geride bırakarak zirveye yerleşti. Geçen yıl özel okullar sıralamasında 4. olan Özel Çınar Lisesi, bu yıl da Türkiye birinciliğini elde etti.


Bu yılki özel okulların başarı tablosu sırasıyla şöyle:

Özel Çınar Lisesi, TEV İnanç Özel Türkeş Lisesi, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel M. Beşir Atak Lisesi, Özel Ege Lisesi, Özel Saint George Avusturya L.Tic. Okulu, Özel Alman Lisesi, Özel Saint Joseph Fransız Lisesi, Özel İzmir Amerikan Lisesi, Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Özel Alpaslan Ali Can Lisesi, Özel MEF Lisesi, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesi ve Özel İnal Ertekin Lisesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber