Balıksir'de kaliteli eğitime ödül

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi en kaliteli okul seçilirken, Bandırma Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi de en kaliteli ekip kategorisinde birinci oldu.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan toplam kalite yönetimi ödül süreci çalışma takvimine göre bir planlama yapılarak, tüm merkez ilçe ve köy okullarına duyuruldu. Merkez okul müdürleriyle ilçe formatörlerine eğitim verilirken, il merkezi ve tüm ilçelerden değerlendiriciler yetiştirildi. Okullarda yapılan çalışmalar raporlaştırılarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. İl TKY Kalite Kurulu tarafından dereceye girenler belirlenerek, tüm okul ve kurumlara duyuruldu. Yılın kaliteli okulu kategorisinde Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) birinci olurken, Bandırma İMKB Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi ikinci seçildi.

Yılın kaliteli ekibi kategorisinde ise Bandırma Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi birinci, Bigadiç Emek Mahallesi Fatih İlköğretim Okulu ikinci ve Balıkesir Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Dereceye girenlerin ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay ve yardımcıları tarafından verildi.
Okul kategorisi için 8, ekip kategorisi için 16 olmak üzere rapor sunan toplam 24 okul ve kurum içinde yapılan değerlendirmelere göre sonuç belirlendi.

Balıkesir il merkezinde (köyler dahil) 102, ilçelerde 526 olmak üzere toplam 628 ilköğretim okulu, yine il merkezinde 25, ilçelerde 83 olmak üzere toplam 108 lisede faal olarak eğitim-öğretim veriliyor. Dereceye giren okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 il arasında gerçekleştirecek olduğu TKY ödül değerlendirmesinde Balıkesir'i temsil edecek. İl Milli eğitim Müdürü İbrahim Binay, kaliteli okul ve kaliteli ekip kategorisinde dereceye giren okulların idarecilerini kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber