Personel Giderlerine İlişkin Maliye Bakanlığı Genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYI :B.07.0.BMK.0.06.012.390 14.12.2005* 27654

KONU : Personel Giderleri

GENELGE

Konsolide bütçeye dahil daire ve idareler muhtelif ödeneklerinin kullanımında aşağıdaki esaslara uyacaklardır.

1. Mevzuatına uygun olarak tahakkuk ettirilerek saymanlıklara ulaştırılan konsolide bütçeye dahil daire ve idarelere ait ?01-Personel Giderleri? (ek ders ve sınav ücreti, fiili hizmet zammı, nöbet ücreti, ek ödeme, ikramiye, kıdem tazminatı gibi ödemeler de dahil olmak üzere) ve ?02-Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri? ekonomik kodlarına ilişkin her türlü giderler zamanında ödenecektir.

2. Saymanlıklar, yaptıkları bu ödemeler sonucu ortaya çıkacak bu giderlere ilişkin ilave ödenek taleplerini en kısa zamanda ve en seri vasıtayla (faks vs.) ilgili oldukları Bütçe Dairesi Başkanlıklarına bildireceklerdir.

3. ?01-Personel Giderleri? ile ?02-Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri? ekonomik kodlarına ait dördüncü düzey ekonomik kodların hiç birinden 2006 yılına kesinlikle borç bırakılmayacaktır.

4. Bütçelerin tüm ekonomik kodlarından yapılmış olan giderlere ilişkin tahakkuk evrakı herhangi bir geciktirmeye meydan verilmeksizin kurumların tahakkuk birimleri tarafından en geç 28.12.2005 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ilgili saymanlıklara ulaştırılacaktır. Bu tarihten sonra hiçbir tahakkuk evrakı (verilmiş avanslar ile açılmış kredilerin mahsubuna ilişkin işlemler hariç) işleme konulmayacaktır. Ayrıca, 21.12.2005 tarihinden itibaren kredi izin talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu itibarla, yılın son günlerine tahakkuk evrakı bırakılmamasına azami gayret gösterilecektir.

5. Bütçe Dairesi Başkanlıkları ve saymanlıklar personeli ile kurumların tahakkuk birimleri personeli ve maaş mutemetleri sözkonusu ödemelerin yapılabilmesi için, 24, 25 ve 31 Aralık 2005 tarihlerinde de görev yerlerinde bulunacaklardır. Bu konuda gerekli tedbirler yetkililer tarafından alınacaktır.

Gereğini önemle rica ederim.

(İnternet Adresi: www.bumko.gov.tr)

Not: Konsolide bütçeye dahil daire ve idarelerin taşra teşkilatlarına, yetkili saymanlıklara ve malmüdürlüklerine gerekli duyuru ilgili valilik tarafından yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber