Selçuk'taki Aleviler, halay çekip eğlendi

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi üyeleri, 7. Geleneksel Pilav Günü'nde bir araya gelerek, piyanist Engin eşliğinde gönüllerince eğlendiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selçuk'taki Aleviler, halay çekip eğlendi

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi üyeleri, 7. Geleneksel Pilav Günü'nde bir araya gelerek, piyanist Engin eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Derneğin Geleneksel Pilav Günü etkinliği, Selçuk Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinlik kadınlara yönelik hazırlandı. Katılan bayanlar doyasıya eğlendi. Çevre ilçelerden gelen Alevi Kültür Dernekleri üyelerinin de katıldığı gecede halaylar çekerek gönüllerince eğlenen kadınlar, hediye çekilişi ile de büyük heyecan yaşadılar.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi adına konuşan Yeter Şahan, kadının toplumdaki yeri ve öneminin yıllardır bilindiği halde hep bilinçli olarak göz ardı edildiğini dile getirerek, "Sömürülmek istenince kadın hep ön plandadır. Kadının emeğinin karşılığına gelince; kadın evde otursun, hizmet etsin, çocuk doğursun, 3 yetmez 5 tane olsun yani kuluçka makinesi olsun, ama evde toplumda söz sahibi olmasın. Bu insanlık ayıbıdır. Bunun önüne geçmek için örgütlü, bilinçli ve dayanışma içerisinde olmamız gerekir. Bunun en önemli temel taşları sivil toplum örgütleridir. Derneğimiz de bu taşlardan vazgeçilmezlerden biridir. Gerek kendi haklarımız, gerekse toplumumuz için hep birlikte emek vermek, omuz vermek zorundayız" dedi.

Bu dayanışmanın ve birlikteliğin sadece eğlence etkinlikleriyle sınırlı kalmamasını isteyen Şahan, "Derneğimiz hafta içi saat 13: 00 ile 17: 00 arası açıktır. Tüm dostlarımızı çalışmalarıyla birlikte derneğimize bekliyoruz" dileklerinde bulundu.

Dernek başkanı Dursun Çellik ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı etkinlikte, tüm konuklara tavuklu pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber