Samsun'da üniversite öğrencilerine uzaklaştırma cezasına tepki

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde okuyan 14 öğrenciye açılan soruşturma sonrasında Rektörlük tarafından okuldan uzaklaştırma cezası verilmesine tepki gösteren öğrenciler eylem yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2013 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da üniversite öğrencilerine uzaklaştırma cezasına tepki

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Rektörlüğü tarafından 2 yıl önce farklı görüşteki iki öğrenci grubu arasında çıkan olaylar nedeniyle, 2 hafta önce 8 öğrenciye 1 dönem, 6 öğrenciye de 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi. 14 öğrenciye verilen uzaklaştırma cezalarını protesto eden öğrenciler ve Samsun'daki çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri bugün Kurupelit Kampusünde eylem yaptı.

Yaklaşık 100 kişilik grup Tıp Fakültesi dersliklerinin bulunduğu binanın önünde toplanıp ellerinde 'Üniversite öğrencileri yalnız değildir. Uzaklaştırmalar geri çekilsin' yazılı pankartla Rektörlük binasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen grup, Rektörlük binasının önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Metin Erol, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde devrimci, demokrat, ilerici ve muhalif öğrenciler üzerinde saldırıların sürdüğünü belirterek "Rektörlük demokratik haklarını kullanan öğrencilere baskı kurmakta, soruşturma ve uzaklaştırma cezaları ile yıldırmaya çalışmaktadır. 2 yıl önce yaşanan olayda 28 öğrenciye soruşturma açılmış 14 öğrenciye keyfi ve hukuk dışı olarak uzaklaştırma verilmiştir. ÖMÜ Rektörlüğü'nün devrimci –demokrat öğrencilere karşı uyguladığı bu tavır kabul edilemez" dedi.

Basın açıklamasının ardından 3 kişilik bir temsilci grubu Omü Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Selehattin Özyurt ile görüştü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada ilgili dosyanın yeniden değerlendirilmesi kararı alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber