Çorlu Emniyeti mutlu aileler oluşturmak için seferber oldu

Kanayan yara haline gelen ve Türkiye gündemine sık sık oturan aile içi şiddet olaylarına Çorlu'da İlçe Emniyet Müdürlüğü el attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorlu Emniyeti mutlu aileler oluşturmak için seferber oldu

Mutlu ailelerin oluşması için Asayiş Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip ile "Aile İçi Şiddet Kısım Amirliği" kuruldu. 2 Amir ve 6 personelin görev yaptığı kısım amirliği, aile içerisinde şiddete neden olan olayları inceleyerek mutlu aileler oluşması için koordinasyonu sağlayıp, çalışma yapacaklar ve projeler üretecekler.

Aile içi şiddetin toplumda kanayan yara haline gelmesi ve Türkiye gündeminde de sık sık yer bulması nedeniyle Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü olaya el attı. Aile içerinde yaşanan şiddet olayları nedeniyle özel kısım amirliği kurulan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği bünyesinde bundan böyle polis ekipleri, aile içi şiddete neden olayları araştıracak, sorunları tespit edecek ve çözüm yolları için koordinasyonu sağlayacak.

2 Amir ve 6 polis memurundan Asayiş Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip ile "Aile İçi Şiddet Kısım Amirliği" kuruldu. Çorlu'da da sık sık meydana gelen aile içi şiddet olayları nedeniyle harekete geçen emniyet yetkilileri, bundan böyle mutlu ailelerin oluşması için çalışma yapacaklar. Çorlu Emniyetinde kurulan Aile İçi Şiddet Kısım Amirliği, yasada mevcut olan koruma tedbirlerinin yerine getirilmesi için Cumhuriyet Savcılığı, Aile Mahkemeleri, Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koordinasyonu sağlayacak.

Aile İçi Şiddet Kısım Amirliği, şiddetin önlenmesi ve mağdurların mağduriyetinin giderilmesi için tüm yasal işlemleri yapmak ve mevcut sorunlarla ilgili sosyal projeler yaparak aile içerisinde şiddetin azalması ve önlenmesi amacıyla çalışmalar yürütecek. Çorlu polisi toplumun kanayan yarası haline gelen aile içi şiddet ve kadına şiddet olaylarına hassasiyet göstermek ve şiddetin sebeplerini araştırarak bunlarla ilgili sebepleri ortaya çıkarmak için çalışacaklar.

Kadına şiddet ve aile içerisindeki şiddetin sebeplerini araştıracak olan polis ekipleri, bunlarla ilgili sebepleri ortaya çıkararak projeler üretecek ve ailelerin bölünmemesi için yoğun çaba sarf edecekler. Aile İçi Şiddet Kısım Amirliği mutlu ailelerin oluşması için bununla ilgili çalışma yapacaklar. Ailelerde şiddete sebep olan huzursuzluk, alkol, uyuşturucu, maddi sebeplerden dolayı kavga, kredi kartları borcu gibi sebepleri tespit ederek diğer kurumlarla koordinasyon sağlayacak ve mutlu ailelerin oluşması için uğraş verecekler.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla birlikte Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurulan "Aile İçi Şiddet Kısım Amirliği" ekipleri, internetten dolayı sebepler, borç nedeniyle yaşanan sorunları belirleyerek bununla ilgili bireyleri eğitmeyi ve toplumun duyarlılığını en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde son 15 gün içerisinde yaklaşık 45 müracaatın alındığı öğrenirken başlayan çalışmalarla birlikte Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü sosyal projeler yaparak sorunun temeline inilecek.

Sorunların tespit edilmesi ve sorunların çözülmesinin ardından mutlu aileler yaratılacak. Psikolog ve evlilik danışmanları ile ailelere yardımcı olunacak. Aile İçerisindeki sorunlara önlem alacak olan Aile İçi Şiddet Kısım Amirliği ekipleri, Çorlu'da mutlu ailelerin oluşması için çalışmalar yapacak. Ailelerin bütünlüğünü korumak ve mutlu bireyler oluşması için çalışma yapacak olan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bu projesi herkes tarafından takdirle karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber