CHP'lilerden Üsküdar Kaymakamı'na 'içki' ziyareti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üsküdar Belediye Meclis üyelerinden oluşan CHP'li bir grup, Kaymakam Saim Saffet Karahisarlı'yı ziyaret etti.

Makamında gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Karahisarlı, CHP'li meclis üyelerini dinlediğini, dosyanın kendisine intikal etmesinin ardından valilik ve diğer ilgili kurullarla görüştükten sonra karar vereceklerini söyledi. Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Harun Bayar ise Belediye Meclisi'nin içkili yerlerin belirlenmesiyle ilgili kararına karşı çıktıklarını belirtti.

Bayar, şunları söyledi: ?İşi Kaymakamlığa intikal ettirdik ve itiraz ettik. Kararın, Üsküdar'dan başlanarak Türkiye'nin genelinde uygulanması düşünülmektedir. CHP'nin Üsküdar'daki duruşu sınanmaktadır. Komisyonlar toplanmadan oldu-bittiyle bu karar alınmıştır. Bu konu komisyonlara, meclis toplanmadan önce iletilmeli ve araştırmaları sağlanmalıydı. Bu, siyasi karardır. Bugün burada Kaymakam beye siyasi endişemizi ve kaygılarımızı dile getirdik. Söz konusu olan sadece içkili yerlerinin kapatılması veya ruhsat devir işlemi değil. Alınmış olan siyasi kararın yansımasıdır. Bu yansıma örnek alınarak tüm Türkiye'ye yansıtılacaktır. Üzücü olan, Türkiye'de ilk defa Üsküdar'da gündeme gelmesidir?

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Harun Cömert de Belediye Meclisi'nden geçen kararın, Belediye Başkanı'nın onamasıyla yürürlüğe girmiş olduğunu vurgulayarak, ?Bu konunun takipçisi olacağımızı söylemiştik. Kaymakamlık'tan çıkacak sonucu bekleyeceğiz. Bununla da bitmeyebilir. Buradan istediğimiz sonucu alamazsak gerekli hukuki müracaatımızı yapacağız. Kaymakam, dilekçeyi inceleyeceğini ve gerekenin yapılacağını söyledi? şeklinde konuştu.

Kararın meclisten 18'e 9 oyla geçtiğini ifade eden Cömert, ?Birincisi, iyi incelenmesini istiyoruz. İkincisi ise kararın İçişleri Bakanlığı genelgesine aykırı olduğunu görüyoruz. Burada, mevcut işletmelerin haklarının gasp edilmesi söz konusu. Bu iki şeyden dolayı itiraz ettik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber