Yatağan'da zeytincilik kursu sona erdi

Yatağan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Zeytin Budama Kursu'nun kapanışı düzenlenen 'Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Yöntemleri' konu başlıklı seminerle yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yatağan'da zeytincilik kursu sona erdi

Yatağan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Zeytin Budama Kursu'nun kapanışı düzenlenen 'Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Yöntemleri' konu başlıklı seminerle yapıldı.

Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veli Kanburoğlu ile Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday'ın da katıldığı seminerde kadınların yoğunluğu dikkat çekti.

Yatağan tarımının başını çeken zeytincilikle ilgili çalışmalar devam ederken, Yatağan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Zeytin Budama Kursu'nun kapanışı düzenlenen 'Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Yöntemleri' konu başlıklı seminerle yapıldı.

Seminerde Zeytin Budama Kursu'na katılan kursiyerler yer alırken, katılımcılara seslenen Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veli Kanburoğlu ve Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Yatağan tarımında öne çıkan sorunları gündeme getirdiler.

Açılış konuşmasını yapan Yatağan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Çırpan, Zeytin Budama Kursu'nun ikinci etabının yapılacağını belirterek; "Gelen yoğun talep üzerine kursumuzun ikincisini düzenleme kararı aldık. Kurslara katılmak isteyenler kısa süre içinde bize başvurabilir. Pazartesi günü ilk dersimizi yapmayı düşünüyoruz. Sadece 1 hafta süren ilk kursumuzun kursiyerlerimiz açısından çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Zeytin budama kursundan 1 haftada aldığımız reaksiyonu bazı kurslardan 1 yılda bile alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday'ın çiftçiler tarafından eleştirilmemekten yakınması dikkat çekerken, 6 yıllık başkanlık sürecinde kendisine yönelik hiçbir şikayet ve talep gelmediğinin altını çizen Buğday; "Odamız bünyesinde yürüttüğümüz çok önemli çalışmalar var. Bunun son örneği 8 dekarlık alanda hayata geçirmeyi planladığımız seracılık projesi. Yatağan Belediyesi'nin de yer tahsisini gerçekleştirmesinin ardından kısa süre içinde çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Sebze, çiçek ve meyve fidanları yetiştireceğimiz seralarda çiftçilerimize uygulamalı eğitim vereceğiz. Bu eğitimler alanında uzman ziraat mühendisleri tarafından verileceği gibi eğitimlerimize katılan çiftçilerimizin üretimlerine de destek verilecek. Seralarda üretilen fidanlar ise sadece maliyet fiyatına, kar amacı gütmeden isteklilere temin edilecek. Buna çiftçilerimizin de ortak olmasını istiyoruz ancak şikayetçi olduğumuz bir konu var; 6 yıllık başkanlık süremde hiçbir çiftçimizin odamızı eleştirerek çözüm yolları sunduğuna şahit olmadım. Bizim istediğimiz bu değil, çiftçilerimiz eksiklerimizi veya yapılması gerekenleri bize bildirsin, bizlerle fikir alışverişine girsin ve ortaya çıkan yeni fikirler Yatağan tarımına katkı sağlasın" şeklinde konuştu.

Yatağan'da zeytinin önemine vurgu yapan Kanburoğlu; "Yatağan'ın en önemli tarım ürünlerinden olan zeytinden üst düzey verim ve kaliteli ürün elde edilebilmesi için bazı girişimlerimiz mevcut. Köylerde düzenli olarak seminerler ve uygulamalı eğitimler düzenliyoruz. Ancak çiftçilerimizin istekli olması önemli" dedi ve konuşmasına zeytincilik hakkında verdiği teknik bilgilerle devam etti.

Seminerin ardından Zeytin Budama Kursu'na katılan kursiyerler sınavdan geçti ve belgeleri takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber