BTS üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yapacak

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTS üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yapacak

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen (TUS) yöneticileri, Mülkiyeliler Birliği'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Her iki sendikanın içerisinde olduğu Demiryolu Çalışanları Platformu adına konuşan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, tasarının, sermayenin çıkarları doğrultusunda çıkarıldığını ve demiryollarında da taşeron sisteminin yaygınlaştırılacağını savundu.

Tasarının, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaşım ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildiğini hatırlatan Demirkol, uzmanlaşmış personelin emekli edilerek tasfiye edileceğini ileri sürdü.

Tasarının Meclis gündeminden geri çekilmesini isteyen Demirkol, Platform olarak 25 Mart 2013'te yürüyüş ve iş bırakma eylemi kararı aldıklarını söyledi.

31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Edirne, Kars, Samsun, İzmir, Adana ve Van'dan Ankara'ya yürüyüş yapacaklarını kaydeden Demirkol, ''3 Nisan 2013'te TCDD Genel Müdürlüğü önünde toplanarak Meclis'e yürüyüp bir basın açıklaması yapacağız. 16 Nisan 2013'te ise hizmetten gelen gücümüzü kullanarak bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız'' diye konuştu.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ise tasarının devleti, tüccar devlet haline getirdiğini ileri sürerek, ''Bu tasarının ülkemize çok büyük zararlar vereceğini düşünüyoruz. Yapılanları tasvip etmiyoruz. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber