Elazığ Belediye Başkanı'ndan hapis cezası açıklaması

''Yargının her türlü kararını saygıyla karşılıyoruz. Avukat arkadaşımız yargıda temyize götürecek ve davayı kazanacağız Allah'ın izniyle''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elazığ Belediye Başkanı'ndan hapis cezası açıklaması

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, belediyedeki usulsüzlük iddiaları davasında zincirleme görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili, ''Yargının her türlü kararını saygıyla karşılıyoruz. Avukat arkadaşımız yargıda temyize götürecek ve davayı kazanacağız Allah'ın izniyle'' dedi.

Belediye binası önünde toplanan bir grup, buraya gelişinde Selmanoğlu'nu alkışlarla karşıladı.

Süleyman Selmanoğlu, bina önünde yaptığı konuşmada, kendisine destek vermek üzere kalabalık bir grubun belediye önünde toplanmasından memnun olduğunu, seçimi kazandığı zaman bile böyle bir kalabalığın oluşmadığını belirterek, ''Beni yerle bir etmek isteyenler, sizin sevginizden korkan insanlardır. Sevgili arkadaşlarım, vallahi ve billahi insanları korkutan, ürküten sizin bu büyük sevginiz, muhabbetinizdir. Diyorlar ki 'Süleyman Selmanoğlu'nu yerle bir edelim' ama edemezler'' dedi.


*Elazığ Belediye Başkanı'na hapis cezası


Hukuki süreçle avukat Aziz Dinç'in ilgilendiğini belirten Selmanoğlu, şöyle devam etti:

''Bizim hukuka ve kararlarına son derece saygımız var. Avukatımız temyize götürecek, Allah'ın izniyle bundan beraat edeceğiz. Hiç korkmayın, verilen kararlar bizim başımızın üzerindedir. Biz yargının her türlü kararını saygıyla karşılıyoruz. Avukat arkadaşımız yargıda temyize götürecek ve biz davayı kazanacağız Allah'ın izniyle.''

Daha sonra odasına geçen Selmanoğlu, burada bulunanlara, davada yargılanan kişilerle ilgili değerlendirmede bulundu. Selmanoğlu, ''Bakıyorsunuz pırıl pırıl insanlar. Son derece güvendiğim kişiler. Bakıyorsunuz nedir- Arkadaşımız bir imzada yanlışlık yapmış, biz de imza atıyoruz, o da oluyor, olabilir. Allah var, biz her şeye saygılıyız. Avukatımız gerekeni yapar ve inşallah oradan da beraatla döneceğiz'' diye konuştu.

Elazığ Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarına ilişkin davada, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, zincirleme görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Davada, 44 sanığa 5 ay ile 4 yıl 2 ay arasında hapis cezası verilirken, 1 sanık beraat etmişti.

Muhabir: Bestami Bodruk - İsmail Şen / Ömer Fansa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber