Palamut ağacını dilek ağacına çevirdiler

Gaziantep'in Araban ilçesindeki bir türbenin yakınındaki palamut ağacına bez bağlanması üzerine ilçe Müftüsü Ahmet Sevinç, bölgeye giderek vatandaşları uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Palamut ağacını dilek ağacına çevirdiler

İlçeye 6 kilometre mesafedeki Sad Bin Ebu Vakkas'ın makamı olduğu rivayet edilen türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, dönüşte yol üzerindeki palamut ağacına bez bağlayarak dilek dilemeye başladı. Dalların bez parçalarıyla dolduğunu öğrenen ilçe müftüsü Sevinç, türbeye giderek vatandaşları uyardı.

Ziyaretçilerle sohbet eden Sevinç, kutsal sayılan bazı bölgelerdeki ağaçlara, çalılara, türbe pencerelerine ve mezar taşlarına bez bağlayıp, mum yakmanın İslam dinine aykırı olduğunu anlattı.

İslam'ın, eski cahiliye inanç ve adetlerini bırakmayı emrettiğini vurgulayan Sevinç, buna rağmen birçok adetin hala varlığını koruduğunu belirtti.

Problemlerin çözümü için yanlış yollara sapıldığına dikkati çeken Sevinç, kutsal sayılan bazı yerlerdeki ağaçlara bez bağlayarak medet ummanın İslam'ın ruhuna ters olduğunu dile getirdi.

Bu inanışları ''hayalcilik'' olarak değerlendiren Sevinç, ''Din insan içindir. İnsan her zaman dine muhtaçtır. Dinimizin en çok mücadele ettiği konulardan biri de bidat ve hurafelerdir. Bidat da Hazreti Peygamber'den sonra ortaya çıkan ibadet maksatlı ve din görünümlü, dinin aslında olmayan ve şeri delillere istinat etmeden, sünnete aykırı icat edilen davranışlardır'' diye konuştu.

Sevinç, türbeden, mezardan ya da ağaçtan yardım istemenin günah olduğunu belirterek, bu hurafelerin akla ve mantığa da aykırı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber