Param yok doktor kalbimi geri alın

Haber Giriş : 16 Aralık 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört yıl önce kalp nakli ameliyatı olan, üç yıl önce kalbine pil takılan Mustafa Atan, borç alıp beş milyarlık hastane masrafını ödeyerek hacizden kurtuldu ama 1 milyar 100 milyon liralık avukatlık ücretini ödeyemediği için kontrolleri yapılmıyor. Atan, ?Param yok, isterseniz verdiğiniz kalbi geri alın' diyor.

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi'nde dört yıl önce kalp nakli olan 49 yaşındaki seyyar satıcı Mustafa Atan'a, bir yıl sonra aynı serviste kalp pili takıldı. Bağ-Kur, Atan'ın ameliyat ve hastane masraflarının karşılığı olan parayı Sağlık Bakanlığı fiyat tarifesi üzerinden ödedi. Hastane ise Mustafa Atan'a, kendi ücret tarifesi üzerinden hazırlanan 4 milyar 819 milyon liralık ek bir fatura kesti. Hastane, parayı ödeyemeyen ve faturaya itiraz etmeyen Mustafa Atan hakkında icra takibi başlattı. Atan, bir süre sonra borç aldığı parayla fatura miktarını ödeyip, haczedilen eşyasını kurtardı.

Dört ay önce kontrol için hastaneye giden Atan'dan, bu kez de icra işlemi nedeniyle avukatlık masrafı olarak 1 milyar 100 milyon lirayı ödemesi istendi. Bu parayı ödemeyen Mustafa Atan'a, ?Avukatlık masraflarını ödemediğiniz için işlemlerinizi yapamıyoruz. 1 milyar 100 milyon liralık masrafı yatırırsanız, kontrolleriniz öyle yapılacak' denildi. Evli ve iki çocuk babası Mustafa Atan, borcu nedeniyle dört aydır periyodik kontrollerinin yapılamadığını belirterek, ?Haciz işlemini borçla kapattım. Şimdi ise o tahsilat nedeniyle avutaklık borcum olduğunu ve haciz yapılacağını söylüyorlar. Beni avukatlık masrafları için ölüme terk ettiler, kontrollerimi yapmıyorlar. Param yok doktor, kalbimi geri al' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber