Belediyenin evsizleri sokağa attığı iddiasıyla protesto

ve Ötekilere de İnsan Hakları Derneği), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kış aylarında baktığı yaklaşık 500 evsizi, 23 Mart'ta yalvarlamalarına rağmen sokağa attığını ileri sürerek protestoda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mart 2013 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyenin evsizleri sokağa attığı iddiasıyla protesto

Şefkat-der (Evsizlere Güçsüzlere Açlara Cinsel Kurbanlara Şiddet Mağdurlarına Şefkat Kapısı Yoksullukla Mücadele

ve Ötekilere de İnsan Hakları Derneği), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kış aylarında baktığı yaklaşık 500 evsizi, 23 Mart'ta yalvarlamalarına rağmen sokağa attığını ileri sürerek protestoda bulundu. Dernek, protesto mektubunu Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'ne gönderdi.

Galatasaray Lisesi önünde saat 11.00'de bir grup evsizle birlikte basın açıklaması yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, "Sokakta parasız pulsuz yaşamak, yağmurun altında ıslanmak ve ıslaklığı hiç kurumadan öylece gittikçe artan gece soğuğu ile birlikte sabahlamak, sabahın ayazında yağmur ve rüzgar ile yaşamak ne demektir? Sokakta, yağmurda, tir tir titreyerek aç, cebinde tek kuruşu olmadan itilip, kakılıp hayata tutunmaya çalışırken bir taraftan da sapıklardan korunmaya çalışmak. İşte bir evsizimizin sokakta yaşadığı budur" dedi.

Açıklama sırasında, "Devlet evsizlerimizi yavaş yavaş, acı çektire çektire değil, gaz odalarına kapatarak birden öldürsün, kurtulsun. Bu yağmurlu, ayazlı günlerde evsizlerimiz spor salonundan da atıldı" yazılı pankart açıldı.

Şefkat-Der olarak son bir hafta içerisinde binden fazla telefon aldıklarına da değinen Hayrettin Bulan, "Üstelik beyaz masa, kaymakamlık, polisler arıyor. 'Evsizimiz var, kabul eder misiniz?' diye soruyorlar. 'AKOM artık almıyor, evsizleri yerleştiremiyoruz' diyorlar. Böyle bir dramla karşı karşıyayız" dedi.

İki gün önce sokakta yağmur altında parkta ıslanırken farkedilerek, bir ilçe belediyesi tarafından kendilerine gönderilen 57 yaşındaki Tacettin Bilsalmaz'ı gösteren Hayrettin Bulan, "Amcamız ihtiyaçlarını kendi başına göremiyor. Güya anayasamıza göre yaşlılarımız koruma altında. Koskoca devlet maalesef evsizlerimize sahip çıkmıyor" dedi. Açıklama sonrası Şefkat-Der yöneticileri, Galatasaray Postanesi'nden protesto mektuplarını iadeli taahhütlü postaladı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber