'Türkiye'de işsizlik yok, mesleksizlik var'

Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi ustalıklarıyla ün yapmış şefleri öğrencilerle buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de işsizlik yok, mesleksizlik var'

Kız Meslek Lisesi ve Turizm Otelcilik Lisesi öğrencilerine yönelik Ünye'de düzenlenen "Mutfak Sanatları" konulu panele Ağaoğlu My City Hotel Exc Chef/Foof Editör Rafet İnce, Tıtanic Hotel Pastry Chef Sedat Yaman, Beltur Kordinatör Chef Şenol Özbay, Beltur Kordinatör Chef Necat Çuhadar, Porland Türkiye Satış Direktörü İsmail Taşkın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ünye Atik Otel'de gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Ünye Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayşe Akyol, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Günümüzde asıl sorunun işsizlik olmadığını, bunun yerine mesleksizlik ve nitelikli personel eksikliğinin bir sorun olduğunu belirten Akyol, "Ülkemizde meslek edindirme adına yıllardan beri nitelikli çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle zengin bir mutfağa sahip Türk mutfağı son yıllarda dünya mutfağıyla boy ölçüşecek seviyeye gelmiştir. Bu noktada mesleki eğitimin önemi ortaya çıkmakta ve işsizlik sorununa da bir noktada çözüm bulmaktadır. Esasen günümüzde asıl sorun işsizlik değil, mesleksizlik ve nitelikli personel eksikliği sorunudur. İş piyasasında ne iş olsa yaparım diyenlere değil, vasıflı ve eğitimli elemanlara ihtiyaç vardır. İş piyasasının beklenti ve ihtiyaçlarına uygun nitelikteki elemanları yetiştirmek okulumuzun ana hedeflerindendir. Bu amaçla ilçemizde, ilimizde ve ülkemizdeki gelişmelere katkıda bulunmak için birçok çalışma yapıyoruz. Antalya'da düzenlenen Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'na okulumuzdan öğrencilerimizi de gönderdik. Altın kep aşçılar yarışmasında okulumuz ekip halinde Türkiye ikincisi, bireyselde dördüncü olmaları okulumuz öğrencilerinin artan beceri ve başarılarının göstergesi olmuştur" dedi.

Açılış konuşmasının ardından kendilerini tanıtan ünlü şefler, yaptıkları konuşmalar ile öğrencilerin lisenin ardından üniversiteye gidip kendilerini geliştirmeleri konusuna vurgu yapıldı. Daha sonra şefler Türk mutfağını dünya arenasında tanınan ve talep gören bir platforma nasıl taşınacağını, Türk aşçılarının daha iyi bir konuma gelmesi ve gelişmesi için mevcut ihtiyaçların neler olduğu, mutfaklarda ki hijyen ve temizlik, aşçılığın keyifli ve zor yönleri gibi konularda öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber