Devletin bir kurumu mağdur etti, diğeri görmezden geldi

İller Bankası Uzman Yardımcısı ve Teknik Uzman Yardımcısı kadrolarına PTT yoluyla başvuran adaylar mağdur oldu. Ne PTT ne de İller Bankası mağdur olanlara yardımcı olmadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin bir kurumu mağdur etti, diğeri görmezden geldi

İller Bankası Uzman Yardımcısı ve Teknik Uzman Yardımcısı alımı için duyuru yaptı. Duyuruda, internet üzerinden başvuru yapıp onayladıktan sonra, bazı evrakları da en geç 20 Mart 2013 mesai sonuna kadar posta ile İller Bankası İnzan Kaynakları Daire Başkanlığına ulaştırılması istendi. Adaylar gereğini yaptı.

Ancak, APS/KURYE ile gönderilen belgeler, PTT'de grev olduğu için, zamanında ulaşmadı ve tam 314 (üçyüzondart) adayın başvurusu reddedildi.

Daha ciddi ve resmi bir kurum olduğu için, PTT'yi kullanan adaylar bu olayda mağdur oldu ve ne yazıkki hem PTT hem de İller bankası yetkilileri adaylara yardımcı olmaya yanaşmadı. Her iki kurumun bürokratları da, ilan metninde yer alan "Postadaki gecikmeler kabul edilmez" kuralına sığındı.

Başvurusu reddedilen 314 aday, kendilerinden kaynaklanmayan bu sorunun çözümü için bir karar alınmasını istiyor.

Bugün yayınlamış olduğumuz bir mahkeme kararında da görüleceği üzere, adayların kendilerinden kaynaklanmayan bir durumdan dolayı mağdur olmaları halinde, dava açarlarsa, idare mahkemeleri lehlerine karar vermektedir. Tıklayınız.

Hiçbir suçu olmayan 314 aday, Devletin resmi bir kurumuna güvenmiş olmadan dolayı mağdur olarak burakılmamalıdır.


İŞTE BİR ADAYIN BABASININ PTT'YE YAZDIĞI ŞİKAYET MAİLİ

Mak.Müh. olan oğlum ., İller Bankası sınavına başvuruda bulundu. İstenilen evrakları Özel Kargo ile gönderecekti. Ben, PTT ile gönderelim, daha ciddi ve güvenilir bir kurum dedim. SONUÇ OLARAK, EVRAKLAR ZAMANINDA GİTMEDİĞİ İÇİN OĞLUM ELENDİ. OĞLUMLA BİRLİKTE, SİZE GÜVENEN TAM 314 (Üçyüzondört) ADAY DA ELENDİ.(Bknz. iller bankası web.sit. sözleşmeli personel alım sayfası).
Bu olumsuz vaziyet sizin gibi köklü bir kuruluşa yakışmadı. YASAL HAKLARIM SAKLI KAYMAK ÜZERE,
BU LAKAYT TUTUMUNUZU KINIYORUM...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber