Jüri özel ödülünü 'Eynel Köprüsü' aldı

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda Samsun'un Ayvacık ilçesindeki "Eynel Köprüsü" projesinin jüri özel ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jüri özel ödülünü 'Eynel Köprüsü' aldı

Projeye İl Özel İdaresi olarak 3 adet proje sunduklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, "Bu projelerden Ayvacık ilçesindeki Eynel Köprüsü projesi jüri özel ödülüne layık görüldü. Eynel Köprüsü 2007 yılında ihale edildi. KÖYDES ödenekleri ile yapılan bu köprünün ihale beledi 10 milyon 974 bin TL'dir. Köprüye yapılan köprü korkulukları, istinat duvarı gibi maliyetlerini de ortaya katınca 11 milyon 736 bin 403 TL'ye mal oldu. KÖYDES kapsamında bu boyutta bir proje uygulaması olduğunu tahmin etmiyoruz. Türkiye'nin en büyük maliyetli ve aynı zamanda en estetik köprüsü bu sayede yapılmış oldu. Dolayısıyla ödülümüzü hakkı ile aldık. Bu eserin meydana gelmesinde herkese teşekkür ederiz" dedi.

4 YILDA 883 ADET KARAR ALDIK

İl Genel Meclisi olarak 4. yıllarını tamamladıklarını belirten Karakurt, "Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimlerle birlikte meclisimiz oluştu ve bizler bu seçimi takiben 14 Nisan 2009 tarihinde ilk toplantımızı yaptık. O günden bugüne aldığımız kararların toplamı 883 adettir. Bu 4 yılda İl Özel İdaresi için bütçe kararlaştırdık ve uyguladık. Bu bütçelerinde toplam tutarı 22 milyon 500 bin TL ve yatırım için bu bütçeden ayırdığımız tutar 41 milyon 441 bin TL'dir. Ayrıca bizim dönemimizde yani 2005 yılından bu yana KÖYDES ödenekleri 204 milyon TL tutuyor. Bizim dönemimizde değerlendirdiğimiz ve halkımızın hizmetine kullandığımız KÖYDES ödeneği tutarı 88 milyon 769 bin 537 TL'dir. Bu bütçelerle pek çok hizmet için kararlar aldık. Bu kararlar içersinde her yıl köy yerleşik alanları, çevre düzeni planları, mevzi imar planları, seçim kararları, projeleri destekleme kararları, bağış, ödenek aktarma, satın alma, kira, tahsis gibi kararlar aldık. Bu kapsamdaki hizmetlerimiz önümüzdeki yıl için yaptığımız 81 milyon TL tutarındaki bütçemizde ve halen belli olmayan fakat her an beklediğimiz KÖYDES imkanlarıyla Büyükşehir Belediyesi yasası çerçevemizde son yılımızın olması sebebiyle en verimli yılımızı geçirmek niyetindeyiz. Bu sebeple her ay toplantımızı düzenli yapıyoruz. Geçmiş 4 yılda verilen katkı için herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber