TGB'li gençlerden eşekli eylem savunması

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençlerin, YGS protestosunda eşeği süslemek için kullandıkları tülbent tartışmalara yol açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TGB'li gençlerden eşekli eylem savunması

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençlerin, YGS protestosunda eşeği süslemek için kullandıkları tülbent tartışmalara yol açtı. Eşeğin başına bağlanan tülbentin başörtüsüne hakaret olduğu iddiaları üzerine basın toplantısı düzenleyen TGB'li gençler, kendilerini savundu.

TGB üyelerinin üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS sınavı gününde düzenledikleri eşekli protesto, tepkilere neden oldu. Eylemde yarışçıya benzetilen eşeğe bağlanan tülbent, sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından "başörtüsüne hakaret" olarak algılandı.

İddialar üzerine basın açıklaması yapan TGB'li gençler, kendilerini savundu. Ellerinde eylem gününde süslenmiş eşeğe ait bir Fotoğraf ve Anadolu'da düğünlerde süslenmiş bir eşeğin fotoğrafı gösteren TGB'liler iddiaları yalanladı.

TGB İstanbul Gençlik Sorumlusu Emre Aktaş, "YGS'ye karşı Türkiye'de kitlesel protesto eylemi gerçekleştirdik. Eylemin amacı bireyci, rekabetçi, bizi en yakın arkadaşlarımızla bile yarışa sokan yeteneklerimizi keşfetmemizi engelleyen sınav sistemine karşı çıkmaktı. 160 dakikada 160 soruyla bilgi kapasitemizi ölçmeye çalışan kokuşmuş bir sistemdir. Eylemimiz içerisindeki mizansen budur. Kullandığımız eşek simgesi bu sınav sisteminde öğrencinin eşek gibi test çözmek zorunda bırakıldığını tasvir etmektedir. Anadolu'nun yüzlerce yıllık geleneği olan eşeğe yazma bağlamayı türbana hakaret olarak algılayan yobaz zihniyete şiddetle karşı çıkıyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber