Afyonkarahisar'da işsizlik

Çalışma ve İş Kur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, yurt geneline göre Afyonkarahisar'ın en az görüldüğü TR33 bölgesinde yer aldığını belirterek, işsizliğin önüne geçmek için yarından itibaren "İşçi bulma mobil sisteminin" devreye gireceğini kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da işsizlik

Erdem Ünlüyalvaç, 2012 yılı verileri göz önüne alındığını zaman Afyonkarahisar'ın, yüzde 4.4 ile işsizliğin en az yaşandığı bir bölgede yer aldığını, 2012 yılında iş gücüne katılım oranının ise yüzde 54.8 olduğunu dile getirdi. Afyonkarahisar'da kayıtlı işsiz sayısının Şubat ayı itibari ile 18 bin 403 olduğunu ve bunun çoğunluğunu ise erkeklerin oluşturduğunu söyleyen Ünlüyalvaç, iş gücü talebinin ise bin 920 olduğunu kaydetti. Ünlüyalvaç, "Elimizdeki bu verilere baktığımız zaman, işsizlikle mücadelede kısmen başarılı olduğumuz söyleyebiliriz. Kurum olarak yürüttüğümüz çalışmalarda, önce işverenden gelen talepleri değerlendirerek, daha sonra bu işlere uygun kişilerin yönlendirmelerini yapıyoruz. İşsiz insanlara iş bulmada kurumumuz köprü vazifesi görtürken,aynı zamanda aynı zamanda işsizlerimizin meslek sahibi olmaları için de çalışmalar yürütmekteyiz. İşsizliğin azaltılması için var gücümüzle bütün imkanları kullanarak faaliyetlerimizi sürdürürken aynı zamanda insanların bir meslek sahibi olabilmeleri için de çeşitli kurslar düzenlemekteyiz" diye konuştu.

HİZMET İŞSİZLERİN AYAĞINA GİDECEK

Yarından itibaren ilçe, belde ve köylerde hizmet verecek olan "İşçi bulma mobil sistemi"nin devreye gireceğinden de bahseden Ünlüyalvaç, sistemle ilgili şöyle konuştu,

"Bu sistem sayesinde ilçe, belde ve köyde bulunan işsizlerimizin ayağına gitmiş olacağız. Bu sistemin yer aldığı araçlarımızda aynı zamanda işveren temsilcilerimiz de olacak ve işverenin istediği şartlardaki kişiler anında seçilerek iş sahibi yapılacak. Sistemin en büyük getirilerinden birisi, işveren ile işsizleri yan yana getirmek olacak. Bu konuda ilimizin çeşitli yerlerine kurduğumuz işçi bulma karavanları ile birlikte bu sistem işsizliğin azaltılması noktasında yeni bir dönem açmış olacak. İstihdamın artması için kurum olarak, bu tür çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber