Koyunların deniz sefası

Baharın gelmesiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki Yörükler, yaylaya gitmek için hazırlıkları tamamladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koyunların deniz sefası

Çimenlik alanlarda koyunlarının yününü kesen hayvan sahipleri, koyunlarına Koru'da doğal havuzlarda deniz banyosu yaptırdı. Deniz suyunun koyunların hem daha sağlıklı olmasına hem de kırkımı yapıldıktan sonra makas izinin düzelmesine yardımcı olduğunu söyleyen Ahmet Özalp, "Artık havalar ısındı, yayla zamanı geldi. Kuzuları sürüye kattık, koyunları kırktık, yünler toplandı, kuzular anneleri ile yaylaya gidebilmesi için alanda otlatıyoruz. Koyunlarımızın deniz banyosunu yaptırdık. Koyunlara deniz banyosu hem gelenek hem de şifadır. Önümüzdeki günlerde Torosların zirvesindeki yaylaya gider, 6 ay sonra havaların durumuna göre sahile geri döneriz" dedi.

Mümüne Özalp ise kırkılan koyunlara deniz suyunun çok faydalı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Koyunlarımız bundan sonra daha iyi güç alır. Yaylaya girinceye kadar tüyü düzeltir, karda kışta iyi olsun diye deniz suyunda banyo yaptırdık, deniz suyu koyunlar için çok faydalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber