Açık lise 'bir kişi' hariç herkese açık

Haber Giriş : 18 Aralık 2005 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Teziç'in yargıya götüreceğini açıkladığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği toplumun tüm kesimleri tarafından 'eşitlik' adına son derece güzel bir adım olarak değerlendiriliyor.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nin meslek liseli öğrencileri bir nebze de olsa rahatlatacağını belirterek, "YÖK artık bu çocukların önünü tıkama inadından vazgeçmelidir. Eğitimde inat olmaz" dedi.

Hazırlanan yönetmeliğin haksızlığa uğramışbinlerce meslek liselinin önünü açacak nitelikte olduğunu belirten Mahmut Çelikus "YÖK, mevcut sınav sistemiyle zaten meslek liselerine en büyük darbe vurdu. Bu yetmedi şimdi de bu liselerde okuyan gençleri bir nebze rahatlatacak uygulamayı yargıya intikal ettirecek. Eğitimde inat olmaz. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak meslik liseli öğrencilerimizin düz liselilerle eşit şartlarda yarışması için çalışacağız" diye konuştu.

TEZGAHLAR PASLANDI

Katsayı eşitsizliği yüzünden öğrencilerin kahvehane köşelerinde zaman öldürdüğünü, torna tezgahlarının okullarda paslandığını vurgulayan Mehmet Çelikus, "Bu adaletsizliği farklı şekillerde isimlendirenlerin samimiyetlerinden şüphe duyuyorum" şeklinde konuştu. Yönetmeliği değerlendiren Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yönetmeliğin meslek lisesi öğrencilerine nefes aldıracağını ancak asıl yapılması gerekenin Anayasa değişikliğiyle birlikte kat sayı engelinin tümüyle kaldırılması olduğunu belirtti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber