GKV Özel Liseleri TÜBİTAK Türkiye finallerinde

Bu yıl 44'ncüsü düzenlenen, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasından önemli bir başarıla imza atan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri,iki ayrı projesiyle Türkiye finallerine kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GKV Özel Liseleri TÜBİTAK Türkiye finallerinde

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve bu yıl 44. kez gerçekleştirilen yarışmanın bölge finallerinde önemli başarılara imza atan Gaziantep Kolej Vakfı Liseleri katıldığı beş projenin ikisiyle Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. GKV Özel Liseleri Fizik Öğretmeni İzzet Özkılıç rehberliğinde, Fen Lisesi öğrencisi Müslüm Emir Avcı'nın, Bilgisayar Dalında hazırladığı, "Türkçe Sözcüklerin Çekimlenmesi ve İşlenmesi" adlı proje ve Sosyoloji alanında, GKV Rehber Öğretmeni İpek Kundak rehberliğinde, Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Fındık'ın hazıladığı "Lise Öğrencilerinin Çevresel Risk Algısı ve Çevresel Tutumlarının Belirlenmesi" adlı projeleri, bölge finalisti oldu.

Okul yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Bu projeler 20 Mayıs 2013'de, Ankara'da TÜBİTAK bünyesinde yapılacak olan Türkiye finallerine, bölgemizi temsilen katılmaya hak kazanmışlardır. Ayrıca, Fizik alanında, Fizik Öğretmeni Gülçin İnce rehberliğinde, Anadolu Lisesi öğrencileri Berkan Ülgey ve Oktay Cem Kutlar'ın hazırladıkları 'Biyomoleküllerin Küçük Açılı X Işını Salınımı' adlı projeleri, okulumuzu temsilen başarı ile sergilenmiş ve büyük beğeni kazanmıştır. Kimya alanında, Kimya Öğretmeni Mustafa Köseler rehberliğinde Fen Lisesi öğrencileri Ege Berkay Gülcan ve Oğuzcan Açık'ın hazırladıkları 'Antibakteriyel Özelliğe Sahip Oyuncakların Geliştirilmesi ve Antibakteriyel Özelliklerin İncelenmesi' adlı proje ve Biyoloji alanında, Biyoloji Öğretmeni Aliye Olun Asal rehberliğinde, Fen Lisesi öğrencileri İsmail Berkay Özdemir ve Baran Yolcu'nun hazırladıkları 'Parmelina Tiliacea, Bryoria Fuscescens ve Umbilicaria Decussata Liken Türlerinin DNA Koruyucu Aktivitelerinin Saptanması' adlı projeleri, bölge ikinciliği ödülü almışlardır" denildi.

GKV Özel Okulları Liseler Müdürü M. Fevzi Beşe ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, projeleri ile Gaziantep'i ve GKV Özel Okullarını en iyi şekilde temsil eden, projelerini sergileyen ve finallere kalan, öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak, Türkiye Finalleri için çalışmaları sürdüreceklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber