2005 yılı sonuna kadar bütün okullar ADSL sistemiyle internete bağlanacak

Haber Giriş : 05 Aralık 2003 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılı sonuna kadar bütün okullar ADSL sistemiyle internete bağlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Feridun Keskinkılıç, 2005 yılı sonuna kadar bütün okulların ADSL sistemiyle internete bağlanacağını söyledi. MEB ile Türk Telekom arasında okullarda internetin yaygın kullanımını sağlamak için yapılan protokol çerçevesinde, Malatya'da ADSL sistemini tanıtmak amacıyla Fırat İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.
Keskinkılıç, törende yaptığı konuşmada, internete ucuz ve güvenilir bir şekilde bağlanılmasını sağlayan ADSL sisteminin okullarda olabilmesi için Türk Telekom Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalandığını belirtti. Keskinkılıç, protokolde hat kurulum ve kira bedellerinin merkezden ödeneceği ve bunun için genel bütçeden gerekli paranın ayrıldığını bildirdi.
Öğrencilerin bilgisayar ve internetle olan ilişkilerini daha üst seviyelere çıkarmak gerektiğini ifade eden Keskinkılıç, şöyle konuştu:
''Biz, hızlı ucuz ve güvenilir bir internet istiyoruz. Bunu da sağlayacak en iyi sistem ADSL'dir. İnşallah bütün öğrencilerimiz buradan araştırma merkezlerine, kütüphanelere, yurtdışındaki bilgilereve kaynaklara erişerek, araştıran, inceleyen, ülkesine yararlı öğrenciler olarak yetişeceklerdir. 2003 yılı sonuna kadar 1700 okula, gelecek yıl 4 bin 704 okula, 2005 yılı sonunda da bütün okullara ADSL sistemi bağlanacak.''
ADSL ( Asimetrik Sayısal Abone Hattı ) Asymmetric Digital Subscriber Line sözcüklerinin baş harflerinden oluşan ADSL, mevcut telefonlar için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek hızlı veri, ses ve görüntü iletişimini aynı anda sağlayabilen bir modem teknolojisi olaral tanımlanıyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber