Öğrencilere gazetecilik mesleği tanıtıldı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileri meslek tanıtma etkinliği kapsamında Sorgun'da faaliyet gösteren bir matbaayı ziyaret ederek matbaacılık ve gazetecilik hakkında bilgi aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere gazetecilik mesleği tanıtıldı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileri meslek tanıtma etkinliği kapsamında Sorgun'da faaliyet gösteren bir matbaayı ziyaret ederek matbaacılık ve gazetecilik hakkında bilgi aldı.

Sorgun Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 2/B öğretmeni Ali Aydoğan ve öğrenciler meslek tanıtma etkinlikleri çerçevesinde gazete nasıl çıkartılır ve gazetecinin görevleri nelerdir konularında bilgi verildi. Sorgun Gerçek Ofset Matbaasına götürülen öğrenciler gazetenin basımı ve gazete nasıl çıkartılır konularında matbaa çalışanı Salih Kılıçarslan tarafından çocuklara bilgi verildi. Öğrencilerin meraklarının giderilmesi için böyle bir etkinliği yaptıklarını kaydeden Sorgun Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 2/B öğretmeni Ali Aydoğan "Amacımız öğrencilere meslek dallarını tanıtmaktır. Her hafta bir meslek dalını öğrencilerimize tanıtacağız. Bu hafta ilçemizde faaliyet gösteren bir matbaayı tanıttık. Öğrencilerimize faydalı olacağını düşündüğüm meslek tanıtma faaliyetlerimiz devam edecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber