Seyhan Baraj Gölü'nden çıkanlar şaşkına çevirdi

Lavabo bile var!

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seyhan Baraj Gölü'nden çıkanlar şaşkına çevirdi

ADANA İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Şube Müdürlüğü'nde görevli dalgıç polisler, kent merkezindeki Seyhan Baraj Gölü'nün çöplüğe dönen dip bölümünü görüntüledi.

Su altından çekilen görüntüleri basına dağıtan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gölün içinde şişelerden, mutfak lavabosuna kadar birçok atık malzemenin bulunduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaretinde dalgıç polislerin çektiği görüntüleri izleyen Vali Hüseyin Avni Coş, Adanalıların kentin içindeki gölü çok hor kullandığını, suyun altının çöplükten farksız olduğunu anlattı. Çevreyi kullanma bilincini tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Coş, "Özellikle piknik yaparken, kamusal alanlardan yararlanırken bol miktarda atık ve artıkların doğaya vahşice terk edildiğini görebiliyoruz. İnsanlar içtikleri meşrubat veya içkilerin şişelerini kırıp sağa sola serpiştiriyorlar" dedi. Özellikle suyun altında, doğada yok olması çok uzun süren birçok malzemenin bulunduğunu belirten Coş şöyle konuştu:

"Su altı polisimiz, özellikle Adnan Menderes yarımadasında, Seyhan Baraj Gölü kenarında büyük bir kirlilik olduğunu tespit etti. Bu yabancı maddelerin temizlenmesi konusunda toplumsal bir duyarlılık oluşması için önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte müşterek bir çalışma yaparak, 'Çevremizi daha az kirletelim, daha çok temiz tutalım' kampanyası başlatacağız. Ayrıca en kısa sürede de çalışma başlatarak su altının temizliğini yapacağız."

SUYUN ALTINDA LAVABO BİLE VAR

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılan görüntülerde gölün altındaki kirlilik görülebiliyor. Görüntülerde içki ve meşrubat şişelerinin yanı sıra tencereden, mutfak lavabosuna kadar birçok atık bulunuyor. Çevresi mesire yeri olan gölün içindeki bira şişeleri dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber