Çöp konteyneri gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çöp konteyneri gerginliği

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nin yerleştirdiği yer altı çöp konteynerlerini kaldırmak isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı. Vatandaşların sert tepkisi karşısında, belediye ekipleri geri adım atmak zorunda kaldı.

HİZMET ALANI TARTIŞMASI

Yenimahalle Belediyesi, görüntü kirliliğinin önüne geçen ve çöp kokusunu önleyen yer altı konteynerlerinin büyük bir kısmını Batıkent'e Ocak ayında yerleştirdi. Ancak Büyükşehir Belediyesi konteynerlerin konulduğu yeşil alanların kendilerine ait olduğu gerekçesi ile yer altı konteynerlerinin kaldırılması yönünde Yenimahalle Belediyesi'ne ihtar yazısı yazdı.

YENİMAHALLE DAVA AÇTI

Bu gelişme üzerine Yenimahalle Belediyesi yapılanın “halka hizmetö olduğunu ve cadde ile parklara zarar verilmeden konteynerlerin yerleştirildiğini belirten bir cevap yazısı yazdı. Bu gelişmenin ardından Yenimahalle Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar sonrasında konteynerlerin bir kısmını yerleştiremeyerek yürütmeyi durdurma davası açtı.

Davanın açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Müdürlüğü ile birlikte yaklaşık 30 zabıta ekibi ve bir vinç yardımıyla konteynerleri kaldırmak için harekete geçti. Batıkentte'ki 7 adet konteyneri kaldıran Büyükşehir Belediyesi ekiplerine Kent Koop Mahallesi'nde mahalle sakinleri tepki gösterdi. Konteynerleri kaldırması için getirilen vinç ve kepçenin önüne geçen vatandaşların tepkisi karşısında belediye ekipleri kaldırdıkları konteynerleri yerine koyarak gere döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber