Kahta MYO'da 'ayaküstü internet' dönemi başladı

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu'nda 'ayaküstü internet' dönemi başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahta MYO'da 'ayaküstü internet' dönemi başladı

Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ferdi Doğan, yeni binaya geçişin ardından ilk iş olarak bilgisayar laboratuvarlarını aktif hale getirdiklerini belirterek, "Yaptığımız çalışmalarla beraber okulumuz içerisinde 2 adet yeni bilgisayar laboratuarı kurduk. Güz dönemi içerisinde yağan aşırı yağmurlar sebebiyle zemin katta yer alan laboratuarlarımız sel felaketine uğradı. Derslerin devam etmesi ve aksaklıkların yaşanmaması için hemen yeni çalışmalar başlatarak yeni bilgisayar laboratuarları kurmaya başladık. Laboratuar kurulumunun hemen hemen tamamını öğrencilerimize uygulama yaptırarak kurduk" dedi.

Doğan,İnternet hizmetinin kullanılabilmesi, eğitimde araştırmacı ve geliştirici öğrencilere yardımcı bir araç sağlamak amacıyla bina içerisinde 7 farklı noktaya kablosuz bağlantı ile internet hizmeti veren bilgisayarlar yerleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz ayaküstü bu bilgisayarları kullanarak istedikleri bilgilere anında ulaşarak İnternet hizmetinden sonuna kadar faydalanabiliyor. Bir ihtiyaç olarak gördüğümüz bu bilgi erişimi hızlandırma noktaları öğrencilerimiz açısından da olumlu karşılandı. Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu olarak üniversitemizi elimizden geldiği kadar ileriye taşımak için her türlü özveriyi göstermeye devam edeceğiz."

Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel de teknolojinin her türlü imkanlarından öğrencilerin faydalanmasını istediklerini belirterek, "Rektörlüğümüzün bizlere sunduğu imkanları en üst seviyede kullanmaya devam ediyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün Kahta Meslek Yüksekokulu'na verdiği önem ve hizmetlerle yüksek okulumuzu daha ileri noktalara taşımaya devam edeceğiz. Buna ek olarak teknolojinin her türlü imkanlarından faydalanmasını istediğimiz öğrencilerimize, imkanı olmayıp interneti aktif olarak kullanmasını sağlamak, alan derslerinde kendilerine yardımcı olabilecek çalışmalar yapmaktayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber