TSK'dan 1 ayda 148 subay ayrıldı

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa ve erken emeklilik iddiaları gündemde iken 2013’ün başından bu yana TSK’dan ayrılan subay sayısı 335 oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

886 astsubay da 2013 başından bu yana TSK'dan çeşitli nedenlerle ayrıldı. Sadece mart ayında ise 148 subayın TSK'dan çeşitli nedenlerle ayrıldığı ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıkladığı personel sayılarına göre, mart ayında 39 bin 303 olan subay sayısı, nisan ayında 39 bin 155'e düştü. Ocak ayında Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifasının ardından ise 347 olan general/amiral sayısı değişmedi.

SİVİL KÜSKÜNLER ORDUSU

Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, açıklanan rakamlara göre TSK'nın yaklaşık 40 tugayının profesyonel kadrolarının 3 yılda eridiğini söyledi. Keser, “'Yenisini aldık, yenisi geliyor' açıklamaları yanlış. Rakamsal olarak denge sağlanır, fakat özellikle terörle mücadele konusunda tecrübeli kadrolar gidiyor. Tecrübelilerin yerini, yeni gelenler dolduramaz. Geriye kalanlara da mesai konusunda çok yükleniliyor. Şu anda Ağrı 1. Mekanize Tugay Komutanlığı'nda haftalardır hafta sonu izni bile yaptırılmadığı bilgisi bize geldi. İçeride kalanlara mobbing uygulanıyor, ayrılanlar da dışarıda sivil küskünler ordusu yaratıyor” dedi.

“KİŞİSEL HAK” AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı şubat ayında yaptığı açıklamada, TSK'dan istifa ve emekliliğin Şubat aylarında karara bağlandığı belirtilerek şunlar kaydedilmişti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dinamik ve kurumsal yapısı nedeniyle, ayrılan her personelin yerine, aynı ehliyette başka bir personelin görevlendirildiği ve istifa/emekliliğin doğal, kişisel bir hak olduğu unutulmamalıdır. Gündem yaratarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne zarar verebileceğini düşünenler, büyük bir yanılgı içindedirler.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber