MEB, 'Damar tanımlama sistemi'ni hayata geçirmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, 'Damar tanımlama sistemi'ni hayata geçirmeli

Bilindiği üzere 18 Mayıs 2012 tarihli yönetmelikte 6 ay içerisinde Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne Bağlı faaliyetlerini sürdüren Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine "damar tanımlama" sistemi zorunlu hale getirilmiştir.

18 Mayıs itibari ile 6 ay içerisinde kurumlarca temin edilmesi gereken "damar tanımlama" cihazları tüm kurumlarca temin edilemediğinden bu süre 6 ay daha uzatılmıştır. Ancak sona yaklaşıldığı halde kurumlarda herhangi bir çalışma görememekteyiz.

Bakanlığımızın çıkardığı yönetmeliğin arkasında durması ve denetimi neredeyse imkansız hale gelen binlerce eğitim merkezine bu sistemi kurdurması gerekmektedir. İşini vicdani boyutlarda eline alan, engelli çocuklarımızı en güzel şekilde rehabilite eden kurumlar elbetteki vardır. Şunu da unutmamalıdır ki son 6 ayda 10'un üzerinde kurum bakanlıkça kapatılmış, 150'den fazlası da mercek altına alınmıştır.

Her yıl onlarca kişi hakkında "görev verilmemesi" yazısı çıkmaktadır. Demek ki bir yerlerde insanlar vicdanlarına göre değil alacakları paraya göre işlem yapmaktadır. Bu süreçte yavaş yavaş sona gelinmektedir. Verilen süre dolduğunda tüm kurumların donanımlarını sağlamaları gerekir.

18 Mayıs 2013 tarihi ile derse gelmeyen bir çocuğa ücretlendirme yapılması imkansız hale gelmelidir. Damar tanımlama geldiğinde Bakanlığımız ne kadar doğru bir karar aldığını takdir edecektir. Temennimiz Milli sermayemizin korunması, haketmeyenlerin çalışmadıkları parayı almamasıdır. Bakanlık bu çağrımıza kulak vermeli ve ivedilikle gereğini yapmalıdır.

Saygılarımızla...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber