23 Nisan törenlerinde yabancı müzik yasağı

Muğla'da çok konuşulacak 23 Nisan yasağı... Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların 23 Nisan gösterilerinde 'yabancı müzik' kullanmasını veto etti. Gangnam Style'lı hazırlıklar boşa gitti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 08:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
23 Nisan törenlerinde yabancı müzik yasağı

Mustafa İNCİ / MUĞLA

Muğla'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı hazırlıkları devam ederken, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şok etkisi yarattı.

Çocukların 23 Nisan için hazırlayacağı gösteride 'yabancı müzik' çalınması yasaklandı.

Muğla'da 23 Nisan için öğrenciler gösteri hazırlıklarına 2 ay önceden başladı. Ancak Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okullara gönderilen bir yazı öğrencilerin çalışmalarını bir anda sildi. Müdürlük, 23 Nisan kutlamalarında çocukların yapacağı gösteri ve müsamerelerde yabancı müzik çalınmasını yasakladı.

SALSA, ÇAÇA, TANGO...

Okullarda hazırlanan gösterilerde çocukların büyük bir kısmının son dönemin sevilen dansı 'gangnam style' yapacakları öğrenildi. Çocukların gösteri için ayrıca latin dansları, salsa, tango, çaça, rumba gibi danslar hazırladıkları belirtildi.

BİRLİĞİMİZ YOK OLMASIN

Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Geçen yıl bakanlık tarafından yayınlanan genelge ile stadyumlarda 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamaları yasaklandı. Bu yıl da Muğla'da 23 Nisan kutlamaları stadyumda değil okullarda kutlanacak. 23 Nisan milli birliğimizi simgeleyen bir bayramdır.

ÖNCE PALYAÇO, SONRA KONSER

Milli birliğimizin simgeleyen bir bayramda yabancı ülkelerin, yabancı müzikleri karşısında yok olmasını istemedik. Bu yüzden Muğla il genelinde 23 Nisan'da okullarda yapılacak gösteri ve müsamerelerde yabancı müzik çalınmasını yasakladık. 22 Nisan günü Cumhuriyet Meydanı'nda palyaçoların yer aldığı gösterilerimiz olacak. Aynı gün akşam da konser verilecek. 23 Nisan günü Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak. Çocuklarımız ise gösterilerini okullarında yapacak" dedi.

VELİLER TEPKİLİ

Öğrenci velileri ise duruma tepki gösterirken, “Çocuklarımız 2 aydır okullarında 23 Nisan gösterilerine hazırlanıyor. Milli eğitim Müdürlüğü gösterilerde yabancı müzik çalınmasını yasakladı. Çocuklarımızın 2 aylık çalışmaları boşa gitti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber