75 yaşındaki torna ustası hurdalardan asansör yaptı

Ardahan'da Küçük Sanayi Sitesi'nde tornacılık yapan 75 yaşındaki Tayfur Bölük, iş yerinin ikinci katına merdivenle çıkmakta zorlanmaya başlayınca hurdalarla asansör yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
75 yaşındaki torna ustası hurdalardan asansör yaptı

Ardahan'da Küçük Sanayi Sitesi'nde tornacılık yapan 75 yaşındaki Tayfur Bölük, iş yerinin ikinci katına merdivenle çıkmakta zorlanmaya başlayınca hurdalarla asansör yaptı.

Mesleğe 10 yaşında başladığını ve 90 metrekarelik iş yerinde 60 yıldır tornacılık yaptığını söyleyen Bölük, merdivenle yukarı çıkıp inmenin çok zor olduğunu, bu nedenle asansör yapmaya karar verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"On yaşından beri çıraklıktan yetişen bir sanatkarım. 7 yıl Almanya'da kaldım. Mesleği çok seviyorum kendim 75 yaşındayım ama halen daha bir makine yapmak için çalışıyorum. 5 ton ağırlık kaldırabilecek bir asansör yapmaya karar verdim. Asansörü bir ay gibi kısa sürede tamamladım. Artık ikinci kata hem kendim çıkıyorum hem de yük çıkarabiliyorum."

Daha önce iş yerinde 150 ton ağırlığında pres makinesi ve tesviye makinesi yaptığını da anlatan Bölük, şimdiki hedefinin 30 ton kaldırabilecek bir vinç yapmak olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber