Emeklileri dolandıran şahıs yakalandı

Emekli vatandaşları dolandırdığı iddia edilen bir şahıs, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emeklileri dolandıran şahıs yakalandı

Ödemiş'te “Kaymakamlıktan geliyorum, emekli maaşınızı yükselteceğiz. Sosyal yardım yapacağız” diyerek özellikle emekli vatandaşları dolandırdığı iddia edilen bir şahıs, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı.

İddiaya göre, bir süre önce Ödemiş'te emekli bir vatandaşın kapısını çalan T.E. (34) adlı şahıs, kaymakamlıktan geldiğini belirterek, “Emekli maaşınızı yükseltip, sosyal yardım yapacağız” deyip vatandaşla görüşme yaptı. Vatandaşın 2 bin 500 lirasını aldığı öne sürülen şahıs daha sonra kayıplara karıştı. Yapılan ihbar ve alınan ifade üzerine çalışma başlatan ve şahsın eşkalini belirleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, sıkı bir takip sonucu kısa sürede T.E.'yi Ödemiş'te yakaladı. Daha önce de benzer suçlardan polis kaydının bulunduğu öne sürülen T.E. adlı şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yetkililer benzer ifadelerle özellikle emekli vatandaşları dolandırmaya çalışan şahıslara karşı vatandaşları uyararak, “Kaymakamlıktan geliyoruz, sizin emekli maaşınızı yükselteceğiz. Sosyal yardım yapacağız” gibi ifadelere itibar edilmemesini ve şüphe halinde 155 Polis İmdat, jandarma ya da Kaymakamlığa bildirilmesini istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber