Doğunun fedakar öğretmenlerine yardım eli

Bitlis’in Alaniçi ve Yenice köylerinde ünde zorluklara göğüs gererek fedakârca görev yapan 4 bayan öğretmene Kaynak Holding yardım eli uzattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğunun fedakar öğretmenlerine yardım eli

Bitlis'in Alaniçi ve Yenice köylerinde ünde zorluklara göğüs gererek fedakârca görev yapan 4 bayan öğretmene Kaynak Holding yardım eli uzattı.

Tüm Türkiye'nin televizyon ekranlarından 'Doğunun fedakar öğretmenleri' olarak tanıdığı öğretmenlerin görev yaptığı okullara Kaynak Holding tarafından tablet bilgisayardan fotokopi makinesine, yardımcı kitaplardan okul üniformasına kadar onlarca ihtiyaç malzemesi hediye edildi. Yardım malzemelerini okula teslim etmek üzere İstanbul'dan Bitlis'e gelen Kaynak Holding temsilcileri, malzemeleri kendi elleriyle öğrencilere dağıttılar. Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kaynak Eğitim ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Kürşat Yüce, Alaniçi ve Yenice köylerinde öğretmenlik yapan Nurhan Duran, Hülya Topsakaloğlu, Emine Öztop ve Duygu Koçak'ın fedakarlığının kendilerini etkilediğini belirtti. Öğretmenlerin özellikle kitap talebinin dile getirmesi üzerine, ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını söyleyen Yüce, öğretmenleri doğudaki köy okullarında gösterdikleri fedakarlıktan dolayı tebrik etti.

Fedakar öğretmenlerden Hülya Topsakaloğlu ise, kendilerine yardım eli uzatan Kaynak Holding'e teşekkürlerini illetti. Yapılan yardımın oldukça anlamlı olduğunu belirten Topsakaloğlu, “O kadar uzak yerden öğrencilerimize ulaşmaları bizleri son derece mutlu etti. Öğrencilerimiz gerek bu kitaplar gerekse diğer malzemeler sayesinde daha da başarılı olacaklardır. Biz bu tür yardımların diğer köy okullarına da yapılmasını istiyoruz. Bunun içinde diğer kuruluşların destek olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Öğretmenlerden Nurhan Duran ise, kendisinin de İstanbul'da yaşadığını ve bu sebeple Kaynak Holdingin İstanbul'dan Bitlis'e gönül köprüsü kurarak öğrencilere yardımda bulunmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Diğer holdinglerin bunu örnek alarak diğer köy okulları için devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Duran, “Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için ellerinden gelen gayreti gösteren Kaynak Holdinge teşekkür ediyoruz. Gerçekten yapılan yardım bizleri ve öğrencileri mutlu etmiştir” dedi.

Öğrencilerden Rojin Kıya da, çok kitap okuyarak öğretmen olacağını belirtirken, öğrencilerden Aziz Ezgütekin ise, daha çok çalışarak doktor olacağını söyledi.

Yapılan yardım dağıtımının ardından öğrenciler ve Kaynak Holding temsilcileri okul bahçesinde hep birlikte ele ele tutuşup çember oluşturarak “Orda bir köy var uzakta, gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür” şarkısını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber