1 milyar 300 milyon kişi bağımlı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, sağlığa zararı olan en büyük tehlikenin bağımlılıklar olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık sorunlarını dünya gündemine taşımanın ve çözüm yolları geliştirmenin önemli olduğunu vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

'Dünyada ve ülkemizde sağlığa zararı olan en büyük tehlike hiç kuşkusuz bağımlılıklardır. Halen dünyada 1 milyar 300 milyon kişinin düzenli sigara içmesi, her yıl binlerce kişinin alkolden veya sebep olduğu trafik kazalarından ölmesi, bağımlılığın ne kadar tehlikeli bir boyutta olduğunu göstermektedir. Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin vücudumuza verdiği zararların etkisi tartışılmaz. Bu maddelere olan bağımlılığın neticesinde ölümler, hastalık ve sakatlık oranları önemli ölçüde kendini göstermektedir.'

Karaman, sigaranın yol açtığı rahatsızlıklar nedeniyle Türkiye'de her yıl 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini aktararak, tüm bağımlılıkların önlenebileceğini belirtti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Karaman, Dünya Sağlık Örgütü işbirliğinde 26-27 Nisan tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde 'Küresel Alkol Politikaları Sempozyumu' düzenleneceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber