Elazığ Belediyesi'nde toplu iş sözleşme sevinci

Elazığ Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş görüşmeleri iki tarafın anlaşmasıyla sonuçlanırken, bugün gerçekleşen törende bir araya gelen taraflar 2 yıllık anlaşmaya imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elazığ Belediyesi'nde toplu iş sözleşme sevinci

Belediye Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yanı sıra belediye çalışanları ile Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı katıldı. İmza töreninde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Yaptığımız bu zamlar enflasyon oranının üstünde olan bir rakamdır. İşçilerimizin yevmicesine 1. yıl 7.5, ikinci yıl 8 TL zam yaptık. Bu rakamlarla yevmiyelerde birinci yıl yüzde 12, ikinci yıl ise yüzde 13 oranında bir zam uyguladık. Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesinde sosyal haklarınızda ise ortalama yüzde 25 artırım gerçekleştirilmiştir. Kendileriyle kader birliği yaptığımız, yaşanabilir bir Elazığ oluşturmak amacıyla halkımıza söz verdiğimiz, kış mevsiminin zemheri soğuğundan yazın kavurucu sıcaklarına kadar yılın her günü ve her saati, işini en iyi şekilde yapmanın onur ve gururunu yaşayan, alın teriyle kazandığını çoluk çocuğuyla paylaşan belediyemizin fedakar ve özveriyle çalışan değerli işçi kardeşlerimiz, hepinizi saygı, sevgi ve en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Sizlerle bugüne kadar yüzlerce projeye imza attık. Birlikte koştuk, birlikte terledik ve birlikte başardık. Bugün bir mutluluğu daha yine hep birlikte yaşıyoruz. Belediye ailesinin her ferdinin mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların hüznü ve acısı bizim acımızdır. Bizler, sizlerle birlikte Elazığ Belediyesi olarak çalışanlarımızın sıkıntı çekmeden huzur ve mutluluk içerisinde büyük gayret sarf ediyoruz. Bizlerin bu iyi niyeti karşılığında sizler de aşk ve heyecanla görevlerinizi yerine getiriyorsunuz. Hep birlikte bu aziz şehre ve onun insanlarına çok güzel hizmetler yapıyoruz. Sizlerin omuz vererek gerçekleştirilen hizmetlerle birçok dualar aldığımıza inanıyoruz. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile sizlerin aile fertlerinizle birlikte daha iyi şartlarda yaşamanız için imkanlarımızı zorladık. Hem birinci yılda hem de ikinci yılda sizleri enflasyona ezdirmemenin gayesini güttük. Yaptığımız bu zamlar enflasyon oranının üstünde olan bir rakamdır" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na minnettar olduklarını belirten Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı ise bu güne kadar yaptıkları her görüşmede başkandan destek aldıklarını söyledi. Cavlı, "Bugüne kadar başkanımızdan alacağımız tek kuruş paramız yoktur. Bizlerin alnındaki ter kurumadan hakkımızı verdiği için kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hizmet İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve destekleri dolayısıyla Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na bir onurluk takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber