Kepez'den 'her durakta sağlık' projesi

Kepez Belediyesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle evde bakım hizmeti projesinin ardından yeni bir sağlık projesini daha hayata geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kepez'den 'her durakta sağlık' projesi

Yaşam biçimindeki basit değişiklikler ve erken tanı yöntemleriyle kalp hastalıklarının büyük bir kısmının engellemenin mümkün olduğu gerçeğinden yola çıkan Kepez Belediyesi, "Her Durakta Sağlık" projesi kapsamında gezici sağlık tır ile ilçenin 16 mahallesinde kalp sağlığı taraması başlattı. Gezici sağlık tırı ilk taramalarını Varsak ve Göksu mahallelerinde yaptı.

Tır içersinde ilk olarak hastanın kanı alınıp, total kolesterol ve şeker ölçümü yapılırken, aynı zamanda bel çevresi ölçümü yapılıp beden kitle indeksinin hesaplandığı belirtildi. Sağlık tırında vatandaşlara EKG (Elektrokardiyografi) de yapıldığı kaydedildi.

16 MAHALLEDE 3 BİN KİŞİYE KALP TARAMASI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, proje ile amaçlarının kalp krizi vakalarının, erken tanı yöntemiyle önüne geçebilmek olduğunu söyledi. Tam donanımlı gezici sağlık tırının Varsak ve Göksu mahallerinde kalp sağlığı taraması yaptığını dile getiren Başkan Tütüncü, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ortaklaşa yürüttükleri proje ile ilçede toplam 16 mahallede 3 bin kişiyi sağlık taramasından geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kepez Belediyesi sağlık tırı durak noktaları ise şöyle açıklandı:

Varsak Şelale Mahallesi (9 Nisan)

Duraliler Mahallesi (11 Nisan)

Fevzi Çakmak Mahallesi (16 Nisan)

Şafak Mahallesi (18 Nisan)

Altınova Orta Mahalle (25 Nisan)

Kültür Mahallesi (30 Nisan)

Teomanpaşa Mahallesi (2 Mayıs)

Göçerler Mahallesi (7 Mayıs)

Yeni Mahalle (9 Mayıs)

Kanal Mahallesi (14 Mayıs)

Kepezaltı Mahallesi (16 Mayıs)

Habibler Mahallesi (21 Mayıs)

Çamlıbel Mahallesi (23 Mayıs)

Yenidoğan Mahallesi (28 Mayıs)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber