Gümüşhane'de kadın din görevlileri öğrencilere seminer verdi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Değerler Eğitimi' kapsamında kız öğrencilere İl Müftülüğü görevlileri tarafından 'Beden ve Ruh Temizliği' konularında bir dizi seminer düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de kadın din görevlileri öğrencilere seminer verdi

Gümüşhane İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci ile Kur'an Kursu Öğreticisi Cedide Merdan'ın sunum yaptığı programlarda öğrenciler merak ettikleri konular hakkında sorularını uzmanlara yönelterek bilgi aldı.

İl merkezindeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrencilere yönelik düzenlenen seminerlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kız öğrencilere seslenen Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci, ruhunu yeterli bilgiyle donatmayan, ona manevi gıdasını vermeyenlerin ruhen aç kalacaklarını ve manevi hayatlarının tehlikeye düşeceğini söyledi. Dinde yeri olmayan ve ilimle bağdaşmayan batıl inanç ve hurafelerin ruhsal rahatsızlıklara sebep verdiğini kaydeden Demirc, maddi ve manevi kirlerden Allah ve Rasulü'nün sevgisi için uzak kalınması gerektiğinin altını çizdi.

Kuran Kursu Öğreticisi Cedide Merdan ise namaz kılan kimsenin abdest almasının farz olduğunu belirterek, "Abdest almakta günde beş kez temizlenmek demektir. Allah'ın her emrinde olduğu gibi abdestte de nice hikmetler, sağlık açısından pek çok faydalar, bilinen bir gerçektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber