İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın başı dertte

Haber Giriş : 21 Aralık 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Orhan Pamuk Davası'ndan 3 gün önce Cerrah'ı uyardığı ortaya çıktı. Ancak olumsuz olaylar yaşandı. Müfettişler soruşturuyor

BUGÜN, Emniyet Genel Müdürlüğüün, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrahı duruşmadan 3 gün önce yazılı olarak "ıyi tedbir al" diye uyardığını ortaya çıkardı. Bu uyarının sebebi ise Orhan Pamuk'un Avukatı Haluk İnanıcı'nın Adalet, İçişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurmasıydı. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, İstanbul Polisi'ne yazı gönderdi; Olumsuz olay yaşanmaması için önlem alınmasını istedi. Ancak duruşma sırasında olayların yaşanması, okları Cerrah'a çevirdi.

BAŞBAKAN DA KIZMIŞTI
Başbakan Erdoğan'ın da tepki gösterdiği Orhan Pamuk Davası sırasında yaşanan olaylar, Cerrah'ın "Vali olarak" başka bir ile atanacağı yönündeki söylentileri ayyuka çıkardı. Pamuk"Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü" sözleri sebebiyle hakkında açılan "Türklüğe hakaret" davasında çıkan olayların ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. 2 müfettiş, güvenlik zafiyeti bulunup bulunmadığını, davada kaç polisin görev yaptığını ve olayların nasıl çıktığını araştırıyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber