Okullara 'yeşil kutu' projesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Merkezi ve Doğu Avrupa Bölgesel Çevre Merkezi İcra Direktörü Marta Szigett Bonifert, çevre bilinci kazandırılması amacıyla okullara "yeşil kutu" gönderilmesine yönelik protokol imzaladı.

Protokolün imzalanması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Pepe, çevre bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla böyle bir protokol imzalandığını belirtti. "Türkiye'de çevre bilincinin arzu ettikleri düzeyde olmadığına" işaret eden Pepe, kendisine bir çok kesimden, okullara çevreyle ilgili bir ders neden koydurulmadığının sorular geldiğini ifade ederek, "Bu vesileyle, Sayın Milli Eğitim Bakanı'nın da bulunduğu böyle bir toplantıda bunu dile getirmek istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'de 15 milyon öğrenci bulunduğunu, "Yeşil Kutu Türkiye" projesi kapsamında ilk aşamada 200 bin öğrenciye ulaşılacağını kaydeden Pepe, bunun, çevre konusunda bilinç kazandırmak açısından önemli bir adım niteliği taşıdığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de ilköğretim müfredatının değiştirildiğini, müfredatta çevre bilinci oluşturulmasına yönelik konuların yoğun olarak yer aldığını söyledi.

Merkezi ve Doğu Avrupa için Bölgesel Çevre Merkezi İcra Direktörü Marta Szigett Bonifert da Yeşil Kutu Projesi'nin çocuklarda, ailelerinde, öğretmenlerde ve toplumun diğer fertlerinde davranış değişikliği oluşturmaya yönelik bir paket olduğunu ifade eden Bonifert, Yeşil Kutu'da bir öğretmen el kitabı ve video kaset ile interaktif tabloların, çizgi filmlerin yer aldığı bir CD-Rom bulunduğunu söyledi. Bonifert, bu paketin Türkiye'ye uyarlanacağını ve okullara gönderileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber