AKP' den, Emeklilere Sendika sözü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün TBMM önünde basın açıklaması yapan Emekli Bir-Sen Genel Başkanı Odabaş, daha sonra AKP grup başkan vekili Sadullah Ergün ile görüştü. Ergün, Emeklilere de sendika kurabilme yasası sözü verdi.

Çalışan memurlara verilen 40+40 artışın emeklilere verilmemesini protesto eden ,Memur-Sen çatısı altında faaliyet gösteren Emekliler Birliği Sendikası ,artışın kendilerine de verilmesini isteyen basın açıklamasını bu gün TBMM önünde yaptı.

Sendikaya Genel Başkanı İsrafil Odabaş, emeklilerin insan olarak akıllara getirilmediğinden yakınarak, siyasilere ? Sizin tuzunuz kuru, siz emekli de olsanız zaten sıkıntı çekmeyeceksiniz. Elbetteki sizin aklınıza emekliler gelmez? diyerek tepki gösterdi.

Başkan Odabaş, daha sonra AKP Grup Başkan vekili Sadullah Ergün ile görüştü.
AKP'li Ergün'e , adlarının sendika olduğunu fakat hiç bir resmi statüleri olmadığını, Emeklilerin de toplu görüşmelerde temsil edilmesini ve sendikal hakların kendilerine verilmesini istedi.

Ergün ise, toplu görüşmelerde emeklilerin de temsilcisi olmasının yerinde olacağını belirterek, sendikal hakların verilmesi konusunda ise gerekli yasal düzenleme getirecekleri sözü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber