Çankırı kabuğunu kırıyor

Çankırı, son yıllarda şehircilik alanında yapılan çalışmalarla hızlı bir değişim ve gelişim gösterirken, Çankırı Belediyesi de dışa doğru açılım gösteren daha modern bir kent oluşturma adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı kabuğunu kırıyor

2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti'den ikinci kez Belediye Başkanlığına seçilen İrfan Dinç, Çankırı'yı geleceğe bugünden hazırlıyor. Başkan Dinç'in öncelikli hedefleri arasında Çankırı'yı bölgesinde yıldızı yapmak yer alıyor. Alt yapı alanında köklü değişimlere giden Çankırı Belediyesi, şehre modern bir vizyon kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çankırı'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıkan Çankırı Belediyesi, kentin köklü geçmişini gelecek nesillere aktarmak için yoğun çaba sarf ediyor. Soysa kültürel etkinliklere de ayrı bir önem veren Çankırı Belediyesi, eğitime verdiği desteği artırarak devam ettiriyor.

Çankırı Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çankırı'nın kaybolan yıllarının telafisini yapıyoruz" dedi.

"18 ayda 18 proje"

sloganıyla başladıkları çalışmaları bir bir hayata geçirdiklerini ve kentin geleceğini bugünden planladıklarını dile getiren Dinç, içerisinde spor alanları, rekreasyon ve piknik alanları bulunan Kentpark projesi, kültür merkezleri, meydan düzenlemeleri, sosyal ve kültürel tesislerin bulunduğu 18 projenin tahmini 30 milyon TL'ye mal olacağını belirtti.

Göreve geldiği 2004 yılından beri aynı heyecanla çalıştığını anlatan Başkan Dinç, " AK Parti demek hizmet demektir. Bizde bu tanımdan yola çıkarak hizmeti ön planda tuttuk. Görevde bulunduğum 9 yıl boyunca kimseye karşı ayrımcılık yapmadım. 9 yıldır bu kentin belediye başkanıyım ve her sabah ilk koltuğa oturduğum günkü heyecanımla güne başlıyorum. Bugüne kadar Çankırı'nın yıllardır çözüme kavuşturulamayan birçok önemli sorununa neşter vurduk. Kentin üzerine kapatılmış brandayı kaldırdık ve kentteki güzellikleri tüm dünyaya gösterdik. Kent estetiğine olumlu katkı sağlayacak projeleri seçim kaybetme pahasına uygulamaya koyduk ve Allah'a hamdolsun ki alnımızın akıyla o işleri tamamladık" dedi.

Çankırı'ya yeni bir kent vizyonu kazandırmak için çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, görev süresi boyunca uygulamaya koyduğu projelerin toplam bedelinin 300 milyon lirayı aştığını ve kent ekonomisinin hareketlendiğini kaydetti.

Halktan aldıkları gücü halkın menfaatleri doğrultusunda kullanmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Dinç,

"Şehir merkezinde kent estetiğini değiştirecek daha modern bir görünüme kavuşacak ciddi düzenlemeler yapıyoruz. Kentsel dönüşüm projesi çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Kentsel dönüşümle yeni bir şehir kuruyoruz. Konutları, yaşam alanları, sosyal donatıları, eğitim kurumları ve vatandaşları ihtiyacına cevap veren yeni bir kent oluşturuyoruz. Bunu gerçekleştirmek çok zor ama zoru başardık. Çankırı'nın modern bir kent haline gelmesi için uzun uğraşlar veriyoruz. Bizim en temel hedefimiz vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir kentte yaşamasıdır. Allah'ın izni ile daha birçok projenin temelini atacağız." diye konuştu.

Belediye tarafından yürütülen kültürel çalışmalara da değinen Başkan Dinç, "Kentteki kadınlarımız için kadın istihdam merkezleri, gençlerimiz içinde gençlik merkezleri kurduk. Biz toplumun tüm kesimlerine hitap ediyor ve bize gelen tüm talepleri değerlendiriyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışımızla durmadan, eleştirilere aldırış etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dinç, Çankırı'yı model ve modern bir kent yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber