?Onlar adam satar' deyip polisi salondan çıkarttırdı

Haber Giriş : 23 Aralık 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çete lideri olduğu gerekçesi ile Lale operasyonu kapsamında tutuklanan Sedat Şahin, Saral Çetesi ile aralarındaki kan davası nedeniyle, İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, keskin nişancılar ve çelik yelekli polislerin korumasında getirildi.

Saat 11.00'de adliyeye getirilen Sedat Şahin ile diğer sanıklar, hakim ve savcıların kullandığı ana kapıdan adliye binasına alındı. Duruşmaya Sedat Şahin ve Nihat Şahin tarafından kaçırıldığı öne sürülen Kamber Ocaklı ile 18'i tutuklu 30 sanık katıldı. Sedat Şahin'in oğlu Şehmi Şahin de duruşmayı izledi.

Salonda Organize Şube'de görevli bazı polislerin bulunmasına tepki gösteren Sedat Şahin, ?Bunlar beni korumak için mi burada? Onların korumasına ihtiyacım yok. Onlar adam satan insanlardır. Milleti karşı karşıya getirmek istemişler ve başarmışlardır' dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Nurettin Ak, görevli polislerin dışındakilerin salondan dışarı çıkmasını istedi.

BEŞ TAHLİYE

Sedat Şahin, Ocaklı'nın kaçırılıp gasp edilmesiyle ilgili iddia ve suçlamaları reddetti. Zekeriya Kocaman, Şaban Hakan Tükenmez, Ömer Özkan de suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme Nihat Şahin, Mehmet Tuğlu, Ayhan Altıntaş, Mesut Kaya ve Ahmet Şahin'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

300 polis korudu

Şahin'in duruşması öncesinde adliyeye giriş çıkışlarda çok sıkı arama yapıldı. Adliyenin yanında bulunan Bahçeşehir Üniversitesi hariç diğer binalara kimse alınmadı. Adliye binası yanındaki otoparka araç sokulmadı. Güvenliği 300 polis ve 6 polis köpeği sağladı. Duruşmaya Şahin'in felçli yeğeni Zekeriya Kocaman da katıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber