Üniversitede 'Yüksek Gerilim' Korkusu

Amasya'da üniversite yerleşkesinin ortasından yüksek gerilim hattının geçtiği alanda bir işçinin akıma kapılarak çarpıldığı olay öğrenciler ve akademisyenler de korkuya yol açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitede 'Yüksek Gerilim' Korkusu

Amasya'da üniversite yerleşkesinin ortasından yüksek gerilim hattının geçtiği alanda bir işçinin akıma kapılarak çarpıldığı olay öğrenciler ve akademisyenler de korkuya yol açtı.

Yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğü Teknoloji Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun olduğu yerleşkede 2 hafta önce çevre düzenlemesi çalışmalarında görevli Tayfun Taşan adlı işçinin elektrik akımına kapılması sonucu çarpılması büyük tedirginlik oluşturdu. Çarpılma olayının olduğu alanda güvenlik önlemi alıp öğrencileri yaklaştırmadıklarını belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, vücudunda ağır yanıklar oluşan Taşan'ın tedavisine halen devam edildiğini söyledi.

Mimarlık Fakültesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğu yerleşkede İlahiyat Fakültesi ve kapalı yüzme havuzunun da yapımına başlanmasının planlanırken, buna paralel olarak da öğrenci sayısında artış olacağına işaret eden Doç. Dr. Öner, 2 yıl önce de okuldan konunun uzmanı bir grup akademisyenin de yatırımcı kuruluşa hattın yer altına alınması için dilekçe verdiğini bildirdi.

Öner, üniversite yönetiminin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve valilik nezdinde de girişimlerde bulunup başlatılan sürecin yeni bir kaza daha yaşanmadan tamamlanmasını istediklerini vurguladı.

Arkadaşlarının korku içinde eğitimlerine devam ettiklerini anlatan Elektronik Programı 2. sınıf öğrencisi Murat Beşer'de, "Ağabeyimizin çarpıldığı alana teneffüs aralarında geliyorduk. Bizim de çarpılma riskimiz yüksek. Sonuçta ailelerimiz bizi buraya okumaya gönderdi. Yüksek gerilim hattının başka yere alınması çok yüksek maliyette olamaz. Olsa bile insan hayatından daha önemli olamaz. Bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Teknik Bilimler MYO Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cenk Gezegin de iletim hattının acilen yer altına alınmasını önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber