Diyanet Başkan Yardımcısı: Sayımız, 70 binden 140 bine çıktı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZAFŞAR Ağrı ilini ziyaret etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet Başkan Yardımcısı: Sayımız, 70 binden 140 bine çıktı

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekin ARSLAN, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Emniyet Müdürü Bayram COŞKUN ile bir araya gelen Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin ÖZAFŞAR, 07.04.2013 Pazar Günü saat 10.00'da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda Bilgilendirme Toplantısında tüm personele bir hitapta bulundu.

Fısıldayan Diyanet değil, konuşan, fikrini zikrini hür bir şekilde öz güvenle ifade eden bir teşkilat istediklerini belirten ÖZAFŞAR, şöyle devam etti:

“Diyanet, imam, müezzin, vaiz, hafız kardeşlerimizin toplamıdır. Diyanet, bin kişiden oluşan bir binadan ibaret değildir. Diyanet, sizseniz o zaman siz Diyanet'e sahip çıkacaksınız. Çünkü Diyanet bugün dünyada model olan bir teşkilattır. Dünyanın gıptayla baktığı bir teşkilattır. 21. yüzyılın Diyanet'i sizlerin desteğiyle tüm insanlığa hizmet sunacak şekilde geliştirilmeye muhtaçtır. Bugün sayımız 140 bindir. 5 yıl önce 70 bindi. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi 'İnsan kardeşiyle zenginleşir' malıyla mülküyle değil. Siz konuşursanız, yazarsanız kimse size duyarsız kalamaz. Ölçüsüyle eleştiri yapan bir Diyanet istiyoruz. Eksikliklerin üstünü kapatan görmezden gelen değil.”

Türkiye nüfusunun yüzde 83'ünün kent merkezinde, yüzde 17'sinin de köylerde yaşadığına dikkat çeken ÖZAFŞAR, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadrolarının yüzde 75'i köylerde ve kırsalda hizmet veriyor. Yüzde 25'i de şehirde hizmet veriyor. O yüzden biz bir köylü teşkilatı gibiyiz. Şimdi bu konuları tekrar gözden geçiriyoruz. Köyde hizmet vermek çok zor.18 yaşında imam olmuş bir delikanlı köyde evi yok, lojmanı yok. Yeni evlenmiş, eşi 18 yaşında, köy terk edildiği için köyde 80 yaşında teyzeler, ninelerle sohbet etmek zorunda kalıyor. Bu sıkıntıları gidermek için olanca gücümüzle çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber