5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile gece saatlerinde Trakya'da aralıklarla görülecek olan yağışların; Osmaniye, Adana ve Hatay ile K.Maraş'ın güneybatı çevreleri, Diyarbakır ve Batman ile Muş ve Elazığ'ın güney kesimleri, Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara ve Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli, zamanla İç Anadolu'da batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Adana ve Hatay ile K.Maraş'ın güneybatı çevreleri, Diyarbakır ve Batman ile Muş ve Elazığ'ın güney kesimleri, Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber