Köy okullarında kişisel bakım ve sağlık eğitimi verildi

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde köy okullarında okuyan öğrencilere kişisel bakım ve sağlık eğitimi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy okullarında kişisel bakım ve sağlık eğitimi verildi

Yıldızeli Çok Programlı Lisesi'nin hazırlamış olduğu "Bilinçli Gençler Sağlıklı Yarınlar" sloganıyla okul içerisinden seçilen kız öğrencilerden gurup kurularak "BİGEYA Gençlik Grubu" köy okullarında okuyan minik öğrencilere sağlık konusunda altın değerinde bilgiler verdi.

Proje kapsamında 9 köy okulu belirlendi ve BİGEYA Gençlik Grubu öğretmenler eşliğinde köy okullarına giderek öğrencilere ağız, diş, el, ayak ve diğer kişisel temizlikler konusunda bilgi verdi. Öğrencilere anlatılan temizlik bilgilerinin ardından temizlik malzemelerinin bulunduğu paketler hediye edildi. Hediye paketlerinin içerisinde günlük bakımda kullanılan diş fırçası, diş macunu, tarak ve el sabununu alan öğrenciler teşekkür etti. Proje ile birlikte sadece öğrencilere değil aynı zamanda köylerde karşılaşılan vatandaşlara da kişisel temizlik ve sağlık bilgileri aktarıldı ve onlarında bu konularda titizlik göstermeleri istendi.

Proje konusunda bilgi veren BİGEYA Gençlik Grubu öğrencileri, "Projemize Bilinçli Gençler Sağlıklı Yarınlar adını verdik. Bu projenin amacı okulumuzun pansiyonunda kalan kız öğrencileri girişimcilik alanında geliştirmek hem de kırsal kesimde ki öğrencilerimi sağlık konusunda bilgilendirmek oldu. Bu kapsamda okulumuzda bulunan öğretmenlerimiz bu projeyi düzenledi ve bizlerde onların fikirlerini alarak ulusal ajansa bu projemizi bildirdik. Projemiz ajans tarafından kabul edildi ve biz bunu ardından Sivas'taki diş hekimliklerinden ve Yıldızeli Devlet Hastanesi Diş Hekimliği'nden ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi aldık. Bilgileri aldıktan sonra ilçemize bağlı 9 köyde 5 öğretmenizim ve 10 öğrenci arkadaşlarımızla birlikte projeyi uygulamaya başladık. Ajanstan gelen hibe ile diş macunu, diş fırçası, tarak ve sabun alarak hediye paketleri halinde öğrencilere dağıttık. Projemizin amacına ulaştığını düşünüyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz " İfadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber