Beş yıldızlı seyyar lokanta

Bitlisli Nejdet Bayram, ‘Yolgeçen Hanı’ ismini verdiği minibüsünü seyyar lokantaya çevirerek evine ekmek götürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beş yıldızlı seyyar lokanta

Bitlisli Nejdet Bayram, 'Yolgeçen Hanı' ismini verdiği minibüsünü seyyar lokantaya çevirerek evine ekmek götürüyor.

Tatvan-Ahlat karayolunda kendi imkanları ile yolcu minibüsünü seyyar lokantaya çeviren Bayram, vatandaşlara Van Gölü manzaralı yemek ve nargile imkanı sunuyor. Kurduğu seyyar lokantaya 'Yolgeçen hanı' ismini veren Bayram, “Hayal ettiğim projeyi yıllar sonra bu şekilde de olsa hayata geçirdiğim için mutluyum” dedi.

5 çocuk sahibi 41 yaşındaki Nejdet Bayram, 4/C'li olarak çalıştığı için kazancının kendine ve ailesine yetmediğini, 3 çocuk okuttuğunu ve 1 çocuğunun ise Lenforma kanseri olduğunu söyledi. Hem maddi imkansızlıktan dolayı hem de hayalini gerçekleştirmek için bu işe girdiğini ifade eden Bayram, “Ben burayı insanlara hizmet olsun diye açtım. Turistik bir yer yaptım ve insanlar göl manzaraları bu mekanda yemek yiyip çaylarını yudumluyorlar. Sırf zevk olsun diye buraya gelip oturup Van Gölü'nü izleyen aileler var. Gelip görenler çok memnun ayrılıyorlar. Yemeklerimiz günlük taze etten yapılıyor. Çayımız ise orijinal olarak ateş közünde demleniyor. Bu benim hayalimde olan bir işti. Maddi imkansızlıklarından dolayı ben bu işe kalkıştım. 12 yıl çalıştıktan sonra işimden oldum. Daha sonra hayalimi gerçekleştirip bu minibüsü lokantaya çevirdim. Bundan dolayı bizleri ve hanımızı görenler uğramadan geçmiyorlar. Buraya gelen her müşterimiz gerek hanımızı gerekse göl manzarasını fotoğraflıyorlar” şeklinde konuştu.

“REZERVE BİLE YAPANLAR VAR”

Bayram, yer sıkıntısı yaşamak istemeyen vatandaşların önceden kendilerini arayıp yer ayırttığını belirterek, “Ben burada müşterilerimi memnun etmek için elimde geleni yapıyorum. Bazı müşterilerim bizzat beni arayarak hafta sonu için rezerve bile yapıyorlar. Bitlis tarihi çok eskiye dayanan bir memlekettir. Hanları ile meşhur bir ildir. Benimde büyük bir han yapacak kadar gücüm olmadığı için bu şekilde seyyar küçük bir han yaptım. İsmini de 'Yolgeçen Hanı' bıraktım” şeklinde konuştu.

Seyyar lokantadan yemek yiyen vatandaşlar ise; Ahlat'ı, Tatvan'ı ve Van'ı gördüklerini ifade ederek, “Burası çok güzel bir yer. Ayrıca Van Gölü'nü gören bir manzaraya sahiptir. Arkadaşlar, gerek yemek gerek çay ve gerekse nargile ile çok güzel hizmetler veriyorlar. Gelip görmek isteyenleri buraya davet ediyoruz” dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber