Üniversiteyi terk edip bisiklet tamirciliğini seçti

Eskişehir’de üniversite hayatını yarıda bırakarak baba mesleği bisiklet tamirciliğini seçen 64 yaşındaki Aydın Yıkılmazoğlu 52 yıldır işini severek sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteyi terk edip bisiklet tamirciliğini seçti

33 yıl boyunca İstiklal Mahallesi Esen Sokak'ta bulunan küçük bir dükkanda yaptığı bisiklet tamirini babadan miras olarak gören Aydın Yıkılmazoğlu, işine ilkokul yıllarında başladığını ve üniversite hayatını yarıda bırakarak bisiklet tamirciliğine devam ettiğini söyledi. Yıkılmazoğlu, baba mesleğini devam ettirmekten ötürü mutlu olduğunu belirterek, ''Ben babamın yanında ilkokulu bitirdiğimde çıraklığa başladım. Ortaokul ve lise yıllarında babamın yanında yarım gün okulda, yarım gün dükkanda çalışarak ortaokul ve liseyi bitirdim. Liseyi bitirdikten sonra burada İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ne kaydoldum. O okulu yarım bıraktım ve askere gittim. Askerden sonra da devamlı olarak baba mesleğini devam ettiriyorum'' dedi.

"YOLLARIN TRAFİĞİ KALDIRMAMASI BİSİKLETE RAĞBETİ ARTTIRDI"

Aydın Yıkılmazoğlu, oğlu olmadığı için baba mesleğinin kendisinde sona ereceğini söyledi. Arabaların rağbet görmesiyle bir dönem sona eren bisiklet merakının günümüzde yeniden arttığını anlatan Yıkılmazoğlu, ''Eskişehir, Konya, Adana gibi düz ova olan iller bisikletçilerin en çok rağbet ettiği iller idi. Çünkü eskiden ulaşım vasıtası sadece bisikletleydi. Fakat 80'li yıllardan sonra büyük bir araba sevdası başladı. Şimdi tekrar yolların trafiği kaldırmaması dolayısıyla ve çok güzel nostaljik bisikletlerin yanında çok modern bisikletler de yapıldığı için halkımız ve çocuklar tekrar bisiklete rağbet etmeye başladılar. Şimdi bisiklet çok revaçta olan bir ulaşım aracı konumuna tekrar geldi. 90'lı yıllarda bir durağanlık yaşamış idi. Fakat şimdi Şehircilik Bakanlığı da belediyelere bisiklet yolları yapması için büyük teşvikler veriyor. Şimdiki belediye başkanlarımız da bisiklet yollarına çok önem verdikleri için, Eskişehir o konuda şanslı illerden birisi'' diye konuştu.

"BİSİKLET TAMİRİ BİTTİ, SÖK-TAK MONTAJCILIĞINA BAŞLADIK"

Yıkılmazoğlu, eski yıllarda tamirciliğin daha fazla yapıldığını kaydeden Yıkılmazoğlu, ''Şimdi malzemenin bollaşması ve fiyatının da çok makul olması dolayısıyla artık tamirden daha çok sök-tak montajcılığına dönmüş bulunmaktayız. Bir şeyi tamir etmek yerine yenisini takıyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber