Darüşşafaka Eğitim Kurumları tanıtım toplantısı yapıldı

Darüşşafaka, okul giriş sınavlarını anlatmak için Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesinde bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darüşşafaka Eğitim Kurumları tanıtım toplantısı yapıldı

Darüşşafaka, okul giriş sınavlarını anlatmak için Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesinde bir tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir, Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı.

Tanıtım toplantısının açılışında konuşan Şube Müdürü Erol Özdemir, Darüşşafaka Cemiyetinin sergilemiş olduğu eğitim politikasının birçok kurum ve insana ilham verdiğini söyledi. Darüşşafaka Cemiyeti'nin başarılı; ama olanaklardan yoksun çocukları ortaokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar destekleyerek toplumsal sorumluluk alanında oldukça başarılı adımlar attığını ifade eden Özdemir, eğitim camiası olarak kendilerine düşen görevin ise belirtilen özelliklere haiz çocukların tespit edilmesi ve cemiyetin çalışmaları hakkında bilgilendirilmesi noktasında olduğunu belirtti.

Konuşmanın akabinde Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri öğrencilere sunulan imkânlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi öğretmenlerle paylaşıldı. Darüşşafaka'nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar, spor ve kültür faaliyetleri de toplantının konu başlıkları arasında yer aldı.

Hayallerinin ve düşlerinin peşinden koşmaya çalışan gençlere cazip olanaklar sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınav giriş şartlarını taşıyan öğrencileri 02 Haziran 2013 tarihinde Mersin'in de aralarında bulunduğu 20 merkezde yapacağı Darüşşafaka Giriş Sınavına davet ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber