SGK, 2013 performans programını yayınladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK, 2013 performans programını yayınladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2013 Yılı Performans Programı ve Olur Yazısını yayımladı.


2013 Performans Programı için tıklayınız.


Bakan Sunumu

Kamunun yeniden yapılanması çalışmaları doğrultusunda, ülkemizdeki kamu mali yönetimi ve kontrol sistemini uluslararası uygulamalara ve Avrupa Birliğine uyumlu olarak yeniden yapılandırmak üzere 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 2003 yılında hayata geçirilmiştir.

Anılan Kanunla kamu idarelerinin stratejik planlama ve performans esaslı bütçelemeye geçmesi hükme bağlanmıştır. Stratejik planlama ile kamu idarelerinin planlı yönetim anlayışı çerçevesinde, vizyon ve misyonu ışığında uzun vadeli amaç ve hedeflerini katılımcı yöntemlerle belirlenmesi öngörülmüş, bu doğrultuda Sosyal Güvenlik Kurumunun 2010-2014 Stratejik Planı hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.

Diğer taraftan idarelerin stratejik planlarıyla uyumlu olarak yıllık performans programlarını hazırlamaları, performans esaslı bütçelerini oluşturmaları ile kamu kaynağının nasıl harcanacağı hususunda parlamentoyu ve kamuoyunu bilgilendirmeleri esası getirilmiştir. Yılı takiben hazırlanacak faaliyet raporlarıyla da program hedeflerine ne kadar ulaşıldığının yetkili mercilere ve kamuoyuna açıklanması gerektiği belirtilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun 2010-2014 dönemi Stratejik Planı ve bu planda belirlenen amaç ve hedeflerin 2013 yılı bütçesi ile gerçekleştirilecek kısmını göstermek üzere performans programı hazırlanmıştır. Sonuç odaklı bir anlayışla oluşturulan bu programla, Bakanlığımız faaliyetlerinin hedef ve göstergelere dayalı olarak izlenmesi, kamu kaynağının kullanımına ilişkin olarak parlamento ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.

2013 Yılı Performans Programının hazırlanmasında emeği geçen teşekkür eder, kurumsal hedeflerimizin başarıyla gerçekleşmesini dilerim.

Faruk ÇELİK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı


Kurum Başkanı Sunumu

Kaliteli ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi, ülkemizi geleceğe taşıyacak en önemli unsurlardan biridir. Toplumsal kaynakların verimli kullanılması ve sosyal devlet anlayışı temeline dayanan bir sosyal güvenlik sistemi toplumumuzun geleceğe daha güvenle bakabilmesini sağlayacaktır.

Toplumun dinamik yapısını dikkate alarak hazırlanan stratejik planlar, performans programları ve faaliyet raporları ile kurumlar, uzun dönemde gelişen ve değişen şartlarla uyumlu, çevreyi ve kendini değerlendirerek geleceğe dair gerçekçi tahminler yapma imkânına sahip, bir bütün olarak amaca yönelmiş, hizmet ve yönetim kalitesini sürekli artıran bir yapıya kavuşacaktır. Uluslararası standartlara uygun bir kamu mali yönetim ve kontrol sisteminin oluşturulması amacıyla uygulanmaya başlanılan 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince hazırlanan performans programları, kurumların geleceği ve başarıları açısından son derece önemlidir. Zira çağımızda, ancak değişime ayak uydurabilen kurum ve kuruluşlar ayakta kalabilecektir. Bunlara kamu kurumları da dâhildir. Bu nedenle, tüm birimlerimizin katılımı ile hazırlanan performans programı, çalışmalarımıza daha da hız katacaktır.

Performans Programı çalışmaları, Kurumun zaten yapacağı işleri ilan etmekten öte, köklü bir değişimi ve dönüşümü kapsayan stratejik yönetim anlayışının tüm Kuruma yayılması ve benimsetilmesi amacıyla yürütülmüştür. Kalkınma planları, ulusal plan ve programlar, diğer kurumların tecrübeleri, uluslararası iyi uygulama örneklerine uygun olarak hazırlanan çalışmalarımızda stratejik amaçlar doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmanın yolunu gösteren, sonuçları ölçülebilir, belirgin performans hedefleri geliştirilmiş ve bu hedeflere ilişkin faaliyet ve projeler maliyetlendirilmiştir.

Bu doğrultuda hazırlanan performans programının oluşumuna görüş ve önerileri ile katkıda bulunan tüm birimlerimize, Performans Esaslı Bütçeleme ekibi başta olmak üzere Kurumumuz çalışanlarına teşekkür eder, uluslararası standartların üzerinde hizmet veren bir Kurum olma hedefin paralel olarak hazırlanan performans programının başarılı bir şekilde uygulanarak belirlenen hedeflere ulaşılmasını temenni ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber