KİK Başkanı emekli oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Sener Akkaynak, kamu ihalelerinin biraz kirli ve gri bir alan olduğunu belirterek, Yüce Divan'da halen bir Başbakan ve bazı Bakanlar'ın yargılanmasının bunun göstergesi olduğunu söyledi. Akkaynak, "Bu nedenle kamuda saydam ve şeffaf ihalelere ihtiyacımız var. Bu da e-ihaleyle olur" dedi.

KİK Başkanı Sener Akkaynak, 11 Ocak 2006'da 65 yaşını dolduracağını ve 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle yıllık iznini alıp emekliye ayrılacağını belirterek, basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı düzenledi. Kamu ihalelerinin biraz kirli ve gri bir alan olduğunu belirten Akkaynak, Yüce Divan'da halen bir Başbakan ve bazı bakanların yargılanmasının bunun göstergesi olduğunu ifade etti. KİK'in e-ihalenin önemli aşamalarını tamamladığı bildiren Akkaynak, Sağlık Bakanlığı'nda ilk e-ihale uygulamasına 2006'nın ilk çeyreğinde ilaç alımlarıyla ilgili olarak başlanacağını söyledi. Görev süresinin 11 Ocak'ta biteceğini ve bunun da Kurban Bayramı'na denk geldiğini belirten Akkaynak, "11 Ocak'ta sadece Kurum değil, tüm Türkiye ben ayrılacağım diye bayram yapacak" esprisini yaptı. Basını arkalarında güçlü bir rüzgar olarak hissettiklerini belirten Akkaynak, "Eğer biz bu güçlü rüzgarı yakalayamasaydık, zaman zaman bazı sorunlarda kurum ciddi yaralar alabilirdi" diye konuştu. Görev süresi 7 yıl olmasına rağmen 4 yılın ardından görevinden ayrıldığını belirten Akkaynak, "Ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Kurumu kendi evladım gibi görüyorum ve o yüzden hiçbir zaman cami avlusuna bırakma niyetim yok" şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akkaynak, kurumun mali ve idari bağımsızlığıyla ilgi bir soruya, "KİK'in bazı konularda bağımsız olsa da hükümetle ilişkilerini Maliye Bakanlığı üzerinden yürüten bir kurum olduğunu söyledi. KİK kararlarının yargıya açık olduğunu ifade eden Akkaynak, ancak KİK aleyhine sonuçlanmış hiçbir dava olmadığını dile getirdi. Akkaynak, ihalelerde e-ihale ile birlikte insan unsurunun ortadan kalkmasıyla şeffaflık ve açıklığın da geleceğini anlattı. Dünyada çift rakamlı üye sayısına sahip tek kurulla iş yapmanın nasıl olduğunun sorulması üzerine Akkaynak yine esprili bir cevap vererek, "Tek sorun üyelerden beşinin sürekli sigara içmesiydi" dedi. Akkaynak, karar alımı sürecinde ayrışık oy olduğunu, ya da eşit sayı çıktığında başkanın olduğu tarafın ağırlık kazandığını belirterek, bu konuda pek sorun yaşanmadığını söyledi. Akkaynak, İMKB ile ilgili bir soruya da IMKB'nin kamu ya da özel kurum dışında farklı bir statüsü olması gerektiğini kaydetti. Maliye müfettişliğinin kalkmasıyla ilgili olarak da Akkaynak, "O boşluk hissedilecektir, hissediliyor da. O yönde farklı düzenlemeler olacağını düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber